13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πιερρακάκης σε Ραγκούση: Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι υφαρπαγής στοιχείων χρηστών, αλλά είστε συνωμοσιολόγος

Ημερομηνία:

«Θα μπορούσε να υπάρξει διαρροή στοιχείων από το σύστημα gov.gr», ανέφερε στη Βουλή ο Κυριάκος Πιερρακάκης, απαντώντας στην καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για μόλυνση πολίτη με sms το οποίο παρέπεμπε σε μολυσμένο με το Predator ιστότοπο και συγκεκριμένα στο emvolio.gov.gr, λίγο πριν εμβολιαστεί.

Ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ουσιαστικά δεν απάντησε στο πως οι χειριστές του predator γνώριζαν την ημερομηνία που ο πολίτης θα έκανε τον εμβολιασμό του.

Παράλληλα, έκανε λόγο για συνωμοσιολογία και σημείωσε ότι υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι υφαρπαγής στοιχείων χρηστών, πχ με απόκτηση πρόσβασης στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο, αλλά «το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο εθνικό σύστημα εμβολιασμών έχουν πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με αυτή άλλων χωρών».

«Το Εθνικό Σύστημα Εμβολιασμών κρατά όλα τα στοιχεία των μηνυμάτων που στέλνει και είναι “αστείο” να λέγεται ότι το κράτος στέλνει μηνύματα σε πολίτες που είναι μολυσμένα», είπε ο υπουργός

Σύμφωνα με τον υπουργό, εύκολα κάποιος θα μπορούσε να παραποιήσει το header gov.gr, ενώ καταλόγισε στον Γιάννη Ραγκούση πως επιχειρεί να υπονομεύσει ένα άκρως πετυχημένο σύστημα. «Ένα καλό πράγμα κάνουμε, και να πάμε κι αυτό, επειδή δεν μπορούμε να το υπονομεύσουμε, και να πάμε να το διαλύσουμε και να πετάξουμε λάσπη ηθικά, επειδή έχουμε εκλογές; Κάπου φτάνει», είπε ο κ. Πιερρακάκης.

«Δεν μπορεί να αποδέχεστε το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη αλλά γι’ αυτό να ευθύνονται οι γιατροί» τόνισε επανερχόμενος ο Γιάννης Ραγκούσης και ρώτησε εκ νέου πως μπορεί οι διαχειριστές του Predator να γνώριζαν ότι ο συγκεκριμένος πολίτης θα πήγαινε να κάνει το εμβόλιο.

Παράλληλα, ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι δεν συσχέτισε τους ανθρώπους του gov.gr με αυτούς του predator. «Ο υπουργός δεν μπορεί να αποδέχεται το ενδεχόμενο να έχει πάει τέτοιο sms στον πολίτη, αλλά αυτό να οφείλεται στους γιατρούς».

Νωρίτερα, στην παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να δώσει εξηγήσεις γιατί -όπως είπε- πολίτης που ανέμενε το γραπτό μήνυμα υπενθύμισης του εμβολίου του, έλαβε παραποιημένο μήνυμα από τη διεύθυνση emvolio.gr, το οποίο ήταν παγιδευμένο με το λογισμικό predator.

Ο κ. Πιερρακάκης πρέπει να εξηγήσει πώς οι χειριστές του «ενιαίου κέντρου παράνομων υποκλοπών ΕΥΠ και predator με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου» γνώριζαν το αυστηρά προσωπικό δεδομένο του πολίτη για το πότε είχε κλείσει το ραντεβού του για να πραγματοποιήσει αυτό το εμβόλιο.

Σημείωσε μάλιστα, ότι, όπως θα παθαίναμε όλοι, ο πολίτης πάτησε τον σύνδεσμο και επιμολύνθηκε το κινητό του, και παραδόθηκαν οι επικοινωνίες του και η προσωπική του ζωή στο predator. «Να έρθει να εξηγήσει και για αυτή την υπόθεση και για την υπόθεση Majoritas, εκτός εάν προτιμά να στείλει απευθείας την παραίτησή του», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...