24.8 C
Chania
Tuesday, October 8, 2024

Πλακάδες και μαρμαράδες… “μαϊμού” στα Χανιά

Ημερομηνία:

Όργιο φοροδιαφυγής και κερδοσκοπίας σε βάρος, τόσο του κλάδου τους, όσο και του κράτους, καταγγέλλουν οι επαγγελματίες πλακάδες και μαρμαράδες των Χανίων.
Σύμφωνα με το σωματείο τους, υπάρχουν δεκάδες πλακάδες… στα λόγια, που δεν κόβουν αποδείξεις και δεν τηρούν βιβλία, ενώ και αρκετοί παλιοί συνάδελφοί τους, μπορεί να έχουν κλείσει τη δραστηριότητά τους, ωστόσο… η δουλειά συνεχίζεται.
Την ίδια ώρα, οι νόμιμοι επαγγελματίες καλούνται να πληρώσουν φόρο επιτηδεύματος που φτάνει τα 650 ευρώ το χρόνο.
Μάλιστα, ο πρόεδρος του σωματείου ξεκαθαρίζει πως αν δεν λάβει τα μέτρα της η πολιτεία, τότε θα πάρουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η συνεχής συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας έχει επιφέρει πλήγματα σε όλα τα συναφή επαγγέλματα.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τον Ιανουάριο μέχρι το Σεπτέμβριο η ποσοστιαία πτώση στην οικοδομή έφτασε το 32.1% πανελλαδικά.
Στη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο επιμελητήριο Χανίων τέθηκε και το ζήτημα των ενσήμων του ΕΟΠΥΥ, καθώς πλακάδες και μαρμαράδες τα είδαν να μειώνονται στο ήμισυ, χωρίς να έχουν καν ενημερωθεί, παρά μόνο μέσω μίας εγκυκλίου που τους δόθηκε από τον οργανισμό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως...

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του...