13.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Πλασιέ της υγείας ο Μανώλης Σκουλάκης, καταγγέλει η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων

Ημερομηνία:

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά την αποκάλυψη του δημοσιογράφου Γιώργου Γυπάκη στην εφημερίδα μας αναφορικά με το “Τετραήμερο (16 – 19 Ιανουαρίου) αφιερωμένο στη σκελετική υγεία, με δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας και κύφωσης – σκολίωσης” που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων. Μετά την ανακοίνωση – καταγγελία που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων, θέση πήρε και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων που ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορούν τον Δήμαρχο Χανίων ότι έπραξε ως «πλασιέ της υγείας».  Την ίδια στιγμή, για το συγκεκριμένο θέμα, συνεχίζει να σιωπά ο Δήμος Χανίων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων καταγγέλει τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκε το «τετραήμερο προληπτικής ιατρικής» στις 18-21 Γενάρη παρακάμπτοντας πλήρως τόσο τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, που αποτελεί και τον αποκλειστικό πάροχο υπηρεσιών δημόσιας περίθαλψης. Δεκάδες συμπολίτες μας εξετάστηκαν στο χώρο του Δημαρχείου (!) για οστεοπόρωση και κύφωση-σκολίωση και πολλοί από αυτούς παραπέμφθηκαν σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας με τρόπο επιστημονικά ατεκμηρίωτο και σαφώς δαπανηρό. Το αποτέλεσμα ήταν να διαπιστώνονται τραγικά ιατρικά λάθη σε «ασθενείς» που για καλή τους τύχη ζήτησαν και μια δεύτερη γνώμη από συναδέλφους μας στο νοσοκομείο Χανίων.

Αυτή είναι η αντίληψη για τη δημόσια Υγεία που φέρει η κυρίαρχη πολιτική και οι  εκφραστές της στην τοπική αυτοδιοίκηση: υποτίμηση του καθολικού και δωρεάν χαρακτήρα της, πριμοδότηση του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης, αντιεπιστημονική προσέγγιση της προληπτικής ιατρικής και εν γένει της ιατρικής, πίεση στους ασθενείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμακαι  για υπηρεσίες περίθαλψης που αποδεδειγμένα δεν χρειάζονται.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, της ανεργίας και της υποβάθμισης των κοινωνικών αγαθών έχουν φέρει τη χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης.

Καλούμε τους πολίτες των Χανίων να γυρίσουν την πλάτη στους κάθε λογής πλασιέ της ιδιωτικής υγείας (Άδωνις, Σκουλάκης) και να παλέψουν μαζί με τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Χανίων για δημόσια δωρεάν υψηλής ποιότητας έγκυρη και έγκαιρη περίθαλψη.

Το Δ.Σ. της ΕΓΕΣΥΧ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...