20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πλούσιο παρασκήνιο για την παραίτηση Χειμάρα – Υπήρξαν διαφωνίες για τη διαγραφή του

Ημερομηνία:

Σε παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα στη Φθιώτιδα οδηγήθηκε μετά από ισχυρές πιέσεις ο κ. Θέμης Χειμάρας, ο δεύτερος «γαλάζιος» που αποκαλύφθηκε ότι κατά απόλυτη παράβαση του συνταγματικά προβλεπόμενου ασυμβίβαστου που ισχύει για τους βουλευτές, η εταιρεία του είχε συνάψει συμβάσεις με το δημόσιο, φορείς κα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για το δεύτερο, ισχυρό πλήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μετά το σκάνδαλο Πάτση, το οποίο οδήγησε σε διαγραφή του βουλευτή Γρεβενών, ο οποίος και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Της παραίτησης του κ. Χειμάρα προηγήθηκε έντονο και ζωηρό παρασκήνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis.gr, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από την Πρωτοχρονιά, όταν πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα στοιχεία για τις έκνομες επιχειρηματικές δραστηριότητες του βουλευτή, ορισμένοι εκ των συνεργατών του πρωθυπουργού, με πρώτον τον Γραμματέα της Κ.Ε της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, εισηγήθηκαν στον κ. Κ. Μητσοτάκη να διαγράψει τον κ. Χειμάρα πριν πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις το νέο σκάνδαλο.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη σύσκεψη δεν ελήφθη οριστική απόφαση, καθώς άλλα στελέχη του επιτελείου εκτίμησαν ότι τυχόν νέα διαγραφή γαλάζιου βουλευτή μετά από αποκαλύψεις του ΣΥΡΙΖΑ, θα «έδιναν πόντους» στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά τα νέα στοιχεία, ωστόσο, που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, κρίθηκε ότι θα πρέπει η αντίδραση να είναι άμεση και δραστική: Να ζητηθεί από τον κ. Χειμάρα να αναλάβει πλήρως την ευθύνη και να παραιτηθεί από τη βουλευτική έδρα που κατέχει με την επισήμανση ότι αν δεν το πράξει, θα διαγραφεί από την Κ.Ο.

Το μήνυμα ανέλαβε να μεταφέρει στον κ. Χειμάρα, ο Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ Γ. Μπούγας, ο οποίος του έδωσε περιθώριο λίγων ωρών για να αποφασίσει τι θα πράξει. Σε αντίθεση με τον Ανδρέα Πάτση. ο Θ. Χειμάρας επέλεξε να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα, ευελπιστώντας ίσως σε εκ νέου συμπερίληψή του στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Κάτι που ωστόσο, αποκλείουν από την Πειραιώς.

Νωρίς το μεσημέρι, ο Θ. Χειμάρας, υπέβαλε την παραίτησή του και παρέδωσε την έδρα του. Τη θέση του στη βουλή καταλαμβάνει η ενδοκρινολόγος Ελένη Μακρή Θεοδώρου.

Σε αμιγώς εσωκομματικό επίπεδο, η παραίτηση Χειμάρα δεν αναμένεται να προκαλέσει ιδιαίτερες συνέπειες, καθώς στη Φθιώτιδα εκλέγονται ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και δεν αναμένεται να κερδίσει η ΝΔ τρίτη έδρα.

Σε πολιτικό επίπεδο, ωστόσο, η κυβερνητική πλειοψηφία βρέθηκε για μία ακόμη φορά στα «σχοινιά» με τους γαλάζιους βουλευτές να μην κρύβουν την οργή τους για το γεγονός ότι για μία ακόμη φορά, λίγους μόλις μήνες πριν από τις εκλογές, καλούνται εκ νέου να απολογηθούν για έκνομες δραστηριότητες συναδέλφων τους, σε μία περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για όλη την κοινωνία λόγω της ακρίβειας.

Επιπλέον, δέχονται τα πυρά των πολιτικών τους αντιπάλων, οι οποίοι, εύλογα εγκαλούν το Μέγαρο Μαξίμου για το γεγονός ότι αν και η υπόθεση είχε πρωτοδει το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι του 2020, η ηγεσία του κόμματος άφησε τον βουλευτή να συνεχίζει ανενόχλητος τις παράνομες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Ο κ. Χειμάρας ανακοίνωσε την απόφασή του με την παρακάτω επιστολή :

«Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας.

Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα.

Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω.

"google ad"

Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα.

Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...