15.8 C
Chania
Δευτέρα, 2 Μαρτίου, 2026

Ποδηλάτρεις: Έργα εδώ και βδομάδες στην πόλη δίχως καμία πρόβλεψη για τους πεζούς | Φωτός

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η συλλογικότητα “Ποδηλάτρεις” αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργούν για τους πεζούς τα έργα που πραγματοποιούνται στο κέντρο της πόλης και τις υποχρεώσεις του κράτους σύμφωνα και με τον νόμο.

Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Κ.Ο.Κ. Άρθρο 48 παρ. 3.

«Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών»

Τα έργα αυτά γίνονται εδώ και αρκετές εβδομάδες στο κέντρο της πόλης. Στο δε Ρολόι έχουν ξεκινήσει από τα μέσα του καλοκαιριού. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι πεζοί έχουν αφεθεί στην μοίρα τους να περπατάνε δίπλα στην κίνηση. Αν κυκλοφορείς με καροτσάκι δεν τους καίγεται καρφί.

Μέχρι και σήμερα κανείς αρμόδιος δεν συγκινήθηκε για την ξεδιάντροπη παράλειψη των εργολάβων αυτών των έργων; Αν γίνει παράσυρση πεζού (ατύχημα διόλου σπάνιο στα Χανιά) ποιός θα φταίει; Αυτοί οι εργολάβοι θα πληρωθούν κανονικά;

Οι πινακίδες γράφουν έργα του Δήμου Χανίων. Υπάρχει εργοδηγός; Επιβλέπων μηχανικός; Τεχνική Υπηρεσία; Τροχαία; Ας είναι αυτή επίσημη καταγγελία κατά παντός υπευθύνου όχι μόνο για έκθεση πεζών σε κίνδυνο, αλλά και για παράβαση καθήκοντος όλων όσοι έχουν την αρμοδιότητα αλλά δεν έχουν καμία ευσυνειδησία για την δουλειά που κάνουν και τον μισθό που παίρνουν. Και μετά έρχονται οι ίδιοι αρμόδιοι να μιλήσουν για οδική ασφάλεια!

Δείτε φωτογραφίες:

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διάκριση για τον Δήμο Καντάνου–Σελίνου στα Greek Green Awards 2026

Ο Δήμος Καντάνου–Σελίνου διακρίθηκε στα Greek Green Awards 2026 για το έργο μετατροπής του πρώην ΧΥΤΑ Πελεκάνου σε φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 470 kW.

Πανελλαδικές στάσεις εργασίας από τη Δ.Ο.Ε. για τις υποχρεωτικές υπερωρίες στα σχολεία

Η Δ.Ο.Ε. κηρύσσει πανελλαδικές στάσεις εργασίας από 2/3 έως 31/3/2026 για τις υποχρεωτικές υπερωρίες. Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για τα κενά στα σχολεία.

38ο Σκακιστικό Μαθητικό Ατομικό Πρωτάθλημα Ν. Χανίων: Μεγάλη συμμετοχή 262 μαθητών από όλο τον νομό

262 μαθητές από όλο τον νομό Χανίων συμμετείχαν στο 38ο Σκακιστικό Μαθητικό Πρωτάθλημα στα Χανιά. Διεκδίκησαν πρόκριση για Πανελλήνιο και Παγκρήτιο πρωτάθλημα.

Εργασίες κλαδέματος από τον Δήμο Χανίων την Τρίτη 3 Μαρτίου

Εργασίες κλαδέματος προγραμματίζονται την Τρίτη 3 Μαρτίου στα Χανιά, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 94 και στην οδό Μανουσογιαννάκηδων. Προβλέπονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.