17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ποινική δίωξη για ένα βιασμό και δυο απόπειρες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Ημερομηνία:

Ασκήθηκε δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες κατά του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη. Είχε προηγηθεί προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Οι καταγγελίες είχαν γίνει από τρεις γυναίκες συναδέλφους του, οι οποίες κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ και στη συνέχεια και στις δικαστικές αρχές.

Ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις ασκήθηκε εις βάρος του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής διαδικασίας από την εισαγγελία Πρωτοδικών και τον εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο.

Ειδικότερα, ασκήθηκε δίωξη για ένα βιασμό και δύο απόπειρες. Οι καταγγελίες είχαν γίνει από τρεις γυναίκες συναδέλφους του, οι οποίες κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ και στη συνέχεια και στις δικαστικές αρχές.

Για τον βιασμό, αυτός έχει χρόνο τέλεσης το 2008. Η καταγγελία για την υπόθεση φαίνεται αρχικά να αφορούσε απόπειρα βιασμού και σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίστηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος έκρινε πως πρόκειται για τετελεσμένη πράξη. Ο βιασμός φέρεται να τελέστηκε στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου το θύμα πήγε προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο.

Οι δύο άλλες καταγγελίες που αφορούν τις απόπειρες βιασμού και έγιναν διώξεις έχουν χρόνο τέλεσης το 2010 και το 2014.

Η πρώτη καταγγέλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος -σύμφωνα με την ίδια- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα διερευνήσει την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός, Πέτρος Φιλιππίδης, με αφορμή το πλήθος των καταγγελιών γυναικών για τον Γιώργο Κιμούλη και άλλους σκηνοθέτες και ηθοποιούς του χώρου, απέστειλε στις αρχές Φεβρουαρίου και πριν τις καταγγελίες, «προληπτικό» εξώδικο προς τηλεοπτικούς σταθμούς, επικαλούμενος πληροφορίες ότι συζητείται το όνομα του ως εμπλεκόμενου σε περιστατικά που ο ίδιος δηλώνει ότι αγνοεί.

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Έρευνα Eteron: Ο αθέατος κόσμος της εργασίας των νέων – Δεν βγάζουν τον μήνα

Η νέα έρευνα του Eteron που παρουσιάζουμε σήμερα εντάσσεται στο ερευνητικό πρόγραμμα “Youth...