20.8 C
Chania
Tuesday, May 21, 2024

Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στους 4 νομούς της Κρήτης

Ημερομηνία:

Απόλυτη και αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη για δεύτερη συνεχή εκλογική μάχη.

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες έφεραν τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και με μεγάλη διαφορά και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης ενώ το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε νέα σημαντική άνοδο και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι, όχι όμως και στα Χανιά όπου παραμένει δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ δίχως πάντως να καταγράφοντας πάντως το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό του στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά στα Χανιά η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 40,52% και εκλέγει 3 βουλευτής, την Ντόρα Μπακογιάννη, την Σέβη Βολουδάκη και τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 18,44% και εκλέγει 1 βουλευτή, τον Παύλο Πολάκη.

Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,21%, το ΚΚΕ με 8,42%, οι Σπαρτιάτες με 4,64%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,71%, η Ελληνική Λύση με 3,10% και η Νίκη με 2,69%

Στο Ρέθυμνο εκλέγονται από τη ΝΔ ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και από το ΠΑΣΟΚ ο κ. Μανώλης Χνάρης.

Στο Ηράκλειο εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης και Μάξιμος Σενετάκης, από το ΠΑΣΟΚ οι οι Νίκος Ανδρουλάκης και Ελένη Βατσινά, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Χάρης Μαμουλάκης, από το ΚΚΕ ο Μανώλης Συντυχάκης και από τους “Σπαρτιάτες” ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης

Στο Λασίθι εκλέγονται από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Πλακιωτάκης και από το ΠΑΣΟΚ η Κατερίνα Σπυριδάκη.

Το αποτέλεσμα στο Ρέθυμνο

Το αποτέλεσμα στο Ηράκλειο

Το αποτέλεσμα στο Λασίθι

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ