22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ποιος φοβάται τις εκλογές;

Ημερομηνία:

Του Μιχάλη Στεφ. Χαιρετάκη *

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε  στην βουλή η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τα συμπεράσματα που βγήκαν μέσα από αυτό το τριήμερο ήταν απογοητευτικά για το σύνολο της κυβέρνησης της ΝΔ και του επιτελικού κράτους που τόσο είχε διαφημιστεί πριν τις εκλογές του 2019.

Τριάντα μήνες μετά φαίνεται ξεκάθαρα η γύμνια αλλά και η ανεπάρκεια της επιτελικής διαχείρισης σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Από την διαχείριση, της πανδημίας και των καιρικών φαινομένων μέχρι τα οικονομικά και  την ακρίβεια.

Σε μια πρωτοφανή παγκόσμια υγειονομική κρίση η κυβέρνηση επέλεξε τον μοναχικό και αυταρχικό τρόπο διαχείρισης, μην υιοθετώντας καμία πρόταση αλλά και χείρα βοηθείας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμπαρασύροντας χιλιάδες  συνανθρώπους μας στον θάνατο.

Επέλεξε όχι μόνο να μην ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά να βγάλει και σε αναστολή τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, αυτούς που ένα χρόνο νωρίτερα τους αποκαλούσε ήρωες, την ίδια ώρα που για άλλους εργαζόμενους διαφόρων κλάδων που έρχονται σε επαφή με χιλιάδες συνανθρώπους μας ,αρκούσαν μόνο δύο rapid test για να συνεχίσουν στην δουλειά τους.

Αναστάτωσε όλοι την κοινωνία με τα αντιφατικά και χωρίς λογική μέτρα τόσο στην εστίαση όσο και σε άλλους κλάδους της οικονομίας και των μεταφορών αφήνοντας το σύνολο  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο όριο του κλεισίματος.

Τα ‘’θαλάσσωσε’’, με την παιδεία τόσο  αναφορικά με  τα μέτρα της προστασίας από την πανδημία, υπεράριθμες τάξεις, την προμήθεια υγειονομικών υλικών όπως  τις μάσκες , τις πανελλήνιες εξετάσεις ,την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και το τελευταίο, μετά την διαδικτυακή μεγάλη κατακραυγή αλλά και την σφοδρή  αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την  απόσυρση  του σκοταδιστικού προγράμματος  προγεννητικής αγωγής.

Στην διαχείριση των έκτακτων συνθηκών όπως στις φωτιές και τον πρόσφατο  παγετώνα φάνηκε η  παντελώς έλλειψη σχεδιασμού στην αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων.

Μην ξεχνάμε τις σχέσεις μελών της κυβέρνησης με ανθρώπους που κρίθηκαν προφυλακιστέοι για διάφορα αδικήματα .

Η διαχείριση των οικονομικών από τους ‘’γκουρού’’ του φιλελευθερισμού και της επιχειρηματικής αριστείας που απαρτίζουν  την κυβέρνηση ήταν να σκορπίσουν σε 30 μήνες ότι μάζεψε ο λαός από τα 8 χρόνια οικονομικής κρίσης (καταφέρνοντας να βγούμε από τα μνημόνια),και σήμερα κατευθύνει τα χρήματα με απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς σε κολλητούς και υμετέρους

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα μετά την πανδημία είναι η ακρίβεια και τα δραματικά αποτελέσματα που θα φέρει στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού δοκιμάζοντας έτσι την αξιοπρεπή διαβίωση του αλλά και την κοινωνική του συνοχή.

Άρα πολύ λογικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατάθεσε πρόταση μομφής εναντίων της χειρότερης κυβέρνησης που πέρασε από την μεταπολίτευση και μετά.

"google ad"

Αυτό όμως που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΚΙΝΑΛ και των στελεχών του.

Φάνηκε ξεκάθαρα ότι παραμένουν πιστοί στο δόγμα των ίσων αποστάσεων  δηλ. και με τον αγροφύλακα και με τον χωροφύλακα.

Θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής αλλά δεν θέλουμε εκλογές εν μέσω πανδημίας …δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Γιατί σύντροφοι δεν θέλετε εκλογές?

Ποιο είναι το διακύβευμα   για την πατρίδα και για τον ελληνικό λαό?

Να παραμείνει η χώρα στα χέρια αυτών που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να κυβερνήσουν ή να δώσουμε την δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφασίσει ποιός θα μπορέσει να βγάλει για δεύτερη φορά την χώρα από αυτό το τέλμα που έχει περιέλθει.

Τα στελέχη του μπορούν να κάνουν την πρέπουσα κριτική στην κυβέρνηση ή τα βλέπουν όλα καλώς;

Αντίπαλος τους είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ή οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και η καταστροφική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας;

Στο νομό μας για παράδειγμα τα στελέχη που υποστηρίζουν τον καινούργιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ και κατέχουν δημόσιες θέσεις δεν βλέπω να κάνουν κριτική για τα μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν στο νομό μας.Γιατί;

Το νοσοκομείο Χανίων είναι υπό διάλυση με χιλιάδες προβλήματα, καθημερινούς νεκρούς από την πανδημία δεκάδες καθημερινές μεταφορές στο νοσοκομείο Ρεθύμνου λόγω έλλειψης χώρου και προσωπικού.

Προβλήματα σχολικής στέγης σε αρκετούς δήμους του νομού.

Αποψίλωση δημόσιων υπηρεσιών σε περιφερειακούς δήμους.

Αναστολή λόγω έλλειψης χρημάτων αποπληρωμής προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Χάος με τις πληρωμές των επιδοτήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων οι οποίοι βρέθηκαν προ εκπλήξεως αφού με άλλες κυβερνητικές οδηγίες έφτιαξαν τα χαρτιά τους και την τελευταία στιγμή με άλλη ΚΥΑ πληρώθηκαν.

Χάος με τους δασικούς χάρτες.

Χάος με το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά αλλά και όλων των ειδών τις επιχειρήσεις οι οποίες μετά από δύο χρόνια πανδημίας και ξοδεύοντας ότι αποθεματικά είχαν αδυνατούν πλέον να  επιβιώσουν  δημιουργώντας τεράστιο κενό στην αγορά τόσο από θέσεις εργασίας όσο και από κρίσιμο τζίρο στην αγορά.

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:00 σας καλώ όλους στην  διαδικτυακή συζήτηση η οποία θα μεταδοθεί από την σελίδα του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στο διαδίκτυο  με θέμα την ακρίβεια στην οποία θα μιλήσουν ο Νίκος Σκορίνης,ο Πάυλος Πολάκης και ο Γιώργος Σταθάκης καταθέτοντας προτάσεις για την αντιμετώπιση της από τα  νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

 

* Πρόεδρος Ελαιουργών Ν.Χανίων

Μέλος ΔΣ ΕΒΕΧανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ