12.8 C
Chania
Tuesday, December 23, 2025

Ποιο ήταν το σχέδιο της Χρυσής Αυγής για εισβολή στη Βουλή

Ημερομηνία:

Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για εισβολή στο κοινοβούλιο την ώρα που συνεδρίαζε η Ολομέλεια για το Μακεδονικό, με καδρόνια, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα από τα Τάγματα Εφόδου, αποκάλυψε μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Αυτός ήταν ο λόγος που επέμενε ο Βούτσης να ξεκινήσει η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής στις 6:30 το απόγευμα ώστε να ολοκληρωθεί στις 7:30. Τελικώς, βέβαια, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε μετά τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα όσα ανήκουστα είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης ήταν μέρος του σχεδίου και είχαν σκοπό να πυρπολήσουν το κλίμα ενόψει της ψηφοφορίας και του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας.

Το σχέδιο, είπε ο κ. Βούτσης, ήταν συντονισμένες επιθέσεις σε όλες τις εισόδους του κτηρίου της Βουλής. Τα επεισόδια αυτά, αντιμετώπισε η Φρουρά της Βουλής με διμοιρίες των ΜΑΤ. Υπήρχε σχεδιασμός για πρόκληση επεισοδίων καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από τα Τάγματα Εφόδου της ΧΑ, αναφέρουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι που επισημαίνουν ότι χρειάστηκε η παρέμβαση της Φρουράς ώστε να διασωθεί από φασιστικά στοιχεία Τυνήσιος μετανάστης, που την τελευταία στιγμή γλίτωσε από τα χέρια τους.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η ομιλία του Κ. Μπαρμπαρούση έγινε από κείμενο και με την παρουσία πολλών μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που προσήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα που θα την εκφωνούσε ο βουλευτής.

Πεδίο «μάχης» το Σύνταγμα

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το σύνταγμα το βράδυ του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης, αναφορικά με τη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Συγκεκριμένα, μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε οχήματα βουλευτών που αποχωρούσαν από την πλαϊνή πύλη επί της Βασιλίσσης Σοφίας αποκαλώντας τους «προδότες» και φωνάζοντας συνθήματα «ξεπουλήσατε τη χώρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποια οχήματα προκλήθηκαν ζημιές καθώς τα χτυπούσαν με ρόπαλα.

Νωρίτερα, μέρος των διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στη Βουλή από την κεντρική είσοδο και τους περισσότερους τους σταμάτησαν οι αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο. Ωστόσο ένα άτομο κατάφερε να προσπεράσει τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσει μέχρι το προαύλιο της Βουλής φωνάζοντας «πουλήσατε τη Μακεδονία» μέχρι που συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κίνα: Επιβάλλει δασμούς στην ΕΕ στα γαλακτομικά προϊόντα – Έντονη δυσαρέσκεια Κομισιόν

Την επιβολή δασμών έως και 42,7% σε γαλακτοκομικά προϊόντα από την...

Τραμπ: Πάγωμα αιολικών πάρκων

Ηκυβέρνηση Τραμπ ανέστειλε τις μισθώσεις για πέντε μεγάλα υπό κατασκευή αιολικά πάρκα στον...

Βρετανία: 49χρονος νάρκωνε και βίαζε την σύζυγό του μαζί με άλλους άνδρες επί σειρά ετών

Βρετανικές αρχές απήγγειλαν βαριές κατηγορίες σε έναν 49χρονο, ο...

Πώς φεύγουν οι βάρκες για την Κρήτη από το «στρατόπεδο συγκέντρωσης» των δουλεμπόρων στο Τομπρούκ της Λιβύης | Βίντεο

Βίντεο-ντοκουμέντο από «στρατόπεδο συγκέντρωσης» δουλεμπορικού δικτύου στο Τομπρούκ της...