14.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Πολάκης καταγγέλλει Γεωργιάδη για ‘παρακράτος’ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ημερομηνία:

“Βαθειές ανάσες! Ηρεμία!” είπε ο Πολάκης στον Γεωργιάδη. “Ντροπή σου, μην έχεις ύφος” απάντησε ο Γεωργιάδης

Στην αντεπίθεση για την υπόθεση των διαγωνισμών του ΚΕΕΛΠΝΟ πέρασε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης καταγγέλλοντας τη λειτουργία «παρακράτους» στον οργανισμό και κατηγορώντας την ΝΔ και τον Άδωνη Γεωργιάδη ότι μοίραζαν «μπιλιετάκια» για προσλήψεις χωρίς μοριοδότηση αλλά και εκατομμύρια σε φίλια ΜΜΕ. Στον αντίποδα ο Άδωνις Γεωργιάδης κατήγγειλε «κακουργηματική» παρέμβαση Πολάκη σε διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Πολάκης απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Γεωργιάδη κατήγγειλε την ύπαρξη ενός παρακρατικού μηχανισμού που νόθευε αποτελέσματα. Ειδικότερα, ανέφερε ότι τον Ιούλιο του 2013 άλλαξαν μεσούσης της διαδικασίας πρόσληψης όλες οι διαδικασίες και στη συνέχεια εκδόθηκε πίνακας προσλήψεων ο οποίος δεν περιλαμβάνει τα μόρια. «Δεν υπάρχει στον πίνακα ούτε ένα μόριο. Όλος ο πίνακας φτιάχτηκε με μπιλιετάκια από εσάς και της παράταξής σας» είπε στον κ. Γεωργιάδη.

«Λέμε πίσω κλεφτόπουλα ! Ξεδοντιάζουμε τους παρακρατικούς μηχανισμούς και εκεί είναι ο μεγάλος σας ο πόνος» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και υποστήριξε ότι η νομική σύμβουλος που τον καταγγέλλει για παρεμβάσεις είναι η ίδια που ζήτησε ο διαγωνισμός να γίνει δίχως διαδικασίες ΑΣΕΠ. Απεκάλυψε μάλιστα ότι η ίδια νομική σύμβουλος υπέγραψε κτιριακή σύμβαση για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 18 εκ. ευρώ για ένα κτήριο στο Μαρούσι με αντικειμενική αξία μόλις 3 εκ. ευρώ. Κατήγγειλε επίσης ότι επί των ημερών του κ. Γεωργιάδη και άλλων υπουργών υγείας το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίρασε 5,8 εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ για να εξαγοράσει την στήριξή τους.

Στον αντίποδα ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι αφαίρεσε φακέλους από τον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ με αποτέλεσμα να καθυστερήσει πάνω από 6 μήνες ο διαγωνισμός για τις ΜΕΘ και να χάσουν άνθρωποι τη ζωή τους. «Σα δεν ντρέπεστε…» είπε ο κ. Γεωργιάδης και κάλεσε τον κ. Πολάκη να πει συγγνώμη στους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους. «Μην έχετε ύφος, ιδιαίτερα αν έχετε παρανομήσει. Είστε νομικά έκθετος και παράνομος» του είπε.

Αντεγκλήσεις για το «κάπνισμα» και το «παραιτηθείτε»

Οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν όμως και φαρμακερές εκφράσεις και για ζητήματα πέραν του ΚΕΕΛΠΝΟ. Την αρχή έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι ο κ. Πολάκης καπνίζει μέσα στο υπουργείο. «Είναι παντελώς αδιανόητο να καπνίζει ο υπουργός Υγείας μέσα στο υπουργείο. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα σας είχαν παραιτήσει. Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε ότι είστε υπουργός» του είπε.

Απαντώντας ο κ. Πολάκης εξέφρασε ειρωνικά τη «συμπαράστασή» του για την αποτυχημένη συγκέντρωση του κινήματος Παραιτηθείτε όπου έδωσε το παρών και ο κ. Γεωργιάδης. «Εκφράζω τη βαθιά μου συμπαράσταση για την αποτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης του Παραιτηθείτε που εσείς ηγηθήκατε» είπε στον κ. Γεωργιάδη και πρόσθεσε δηκτικά: “ήταν χιλιάδες λαού αλλά είχαν πάει κάτω από τα δενδρά και δεν φαίνονταν”.

Όταν μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έχασε την ψυχραιμία του ο κ. Πολάκης του είπε ειρωνικά: «πάρτε βαθειές ανάσες, ηρεμία !».

news247.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πως κατασκευάζεται ένα (συνδεδεμένο) «πράσινο νησί»

Της Βάννας Σφακιανάκη Ξεκινώντας ενοχοποιείς τους νησιώτες λέγοντας ότι επιβαρύνουν...

Αντιπυρική προστασία: οι κομματικές φιέστες και ο λάθος προσανατολισμός

Του Λευτέρη Καρχιμάκη * Το νέο δόγμα πυρόσβεσης μας υπόσχεται...

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...