16.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Πολλά σενάρια πίσω από τη συνάντηση εργασίας ΕΛΑΣ Κρήτης με στελέχη του FBI στα Χανιά

Ημερομηνία:

Στο Αστυνομικό μέγαρο των Χανίων και συγκεκριμένα στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, βρέθηκαν απο το πρωί η ηγεσία της αστυνομίας στην Κρήτη, όλοι οι Αστυνομικοί Διευθυντές του νησιού καθώς και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας για το μεταναστευτικό θέμα.Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του flashnews.gr, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εξιδεικευμένα στελέχη του FBI και είχε σαν σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα που αφορούν στην “διαχείριση” των λαθρομεταναστών, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση θεμάτων τρομοκρατίας.

Να σημειωθεί πως σήμερα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Δένδιας βρισκεται στην Νέα Υόρκη όπου επισκέπτεται τα Επιχειρησιακά Κέντρα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών ( FBI ) των ΗΠΑ και της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ( NYPD ), όπου και θα έχει επαφές με αξιωματούχους τους.

Επίσης στις 5:30 μμ (τοπική ώρα) θα πραγματοποιήσει ομιλία, στο John Jay College of Criminal Justice ( The City University of New York ), με θέμα « H Ασφάλεια του Πολίτη και το Κράτος Δικαίου”.

Σύμφωνα πάντως με ρεπορτάζ της διαδικτυακής ενημερωτικής πύλης cretalive.gr σκοπός του σεμιναρίου είναι  h ταχύρρυθμη εκπαίδευση και ενημέρωση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα περί διαχείρισης πληροφοριών, διαχείρισης κρίσεων αλλά και θέματα κινδύνων που μπορεί να απειλήσουν τη δημόσια ασφάλεια.

Το σεμινάριο εξελίσσεται υπό άκρα μυστικότητα, με τους αρμόδιους να μην αποκαλύπτουν ούτε καν … τον τόπο διεξαγωγής του!

Σε άλλο ρεπορτάζ, αυτή τη φορά από το prismanews.gr συσχετίζεται η σύσκεψη με τη βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη και την ύπαρξη αμερικάνικων βάσεων στα Χανιά. Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δύο στελέχη των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών βρέθηκαν στο νησί και προχώρησαν σε μία 5ωρη συνεργασία με το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή του νησιού, τους αστυνομικούς διευθυντές και των τεσσάρων νομών της Κρήτης καθώς και τους διοικητές ασφαλείας, τους διοικητές των τμημάτων αλλοδαπών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του prismanews.gr στην ημερίδα αυτή που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο στα Χανιά -κεκλεισμένων των θυρών- τα στελέχη του FBI έθιξαν πολύ σοβαρά θέματα ενώ μετέφεραν και τεχνογνωσία καθώς και επιχειρησιακές τακτικές.

Η συνάντηση αυτή έγινε, λένε οι πληροφορίες, όχι τυχαία μετά τον αιματηρό μαραθώνιο της Βοστώνης. Οι Αμερικανοί δε θα άφηναν τους πολίτες τους, σε περιοχές που υπάρχουν Βάσεις, να εκτίθενται σε κίνδυνο και για το λόγο αυτό -λέει το ένα σενάριο- βρέθηκαν και στο δικό μας νησί προκειμένου να δουν από κοντά, να ενημερωθούν και να ενημερώσουν.

Το σενάριο αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μία τέτοια σύσκεψη είναι εξαιρετικά σπάνια για τα δεδομένα της Κρήτης μια και η ΕΛΑΣ στο νησί από χρόνια παρουσιάζει επιχειρησιακή αρτιότητα και δεν εμπλέκεται σε υποθέσεις της βάσης, αλλά και δε δέχεται παρεμβάσεις στις δουλειές της.

Όλα αυτά έρχονται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης με τον Στρατηγό της 5ης Μεραρχίας.

Πηγή: flashnews.gr, cretalive.gr, prismanews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...