19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πολωνία: Θανατική ποινή ζητά ο εθνικιστής πρωθυπουργός της

Ημερομηνία:

Να επιβάλλεται η εσχάτη των ποινών για ιδιαζόντως ειδεχθή εγκλήματα, πρότεινε ο Πολωνός συντηρητικός, εθνικιστής πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι με αφορμή το θάνατο ενός μικρού αγοριού εξαιτίας της κακομεταχείρισης που υπέστη.

Μέσω Facebook ο κ. Μοραβιέτσκι δήλωσε:

«προσωπικά τάσσομαι υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής για τους πιο βίαιους εγκληματίες»,  και διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν «να πηγαίνει κάποιος στη φυλακή λιγότερο για τον βασανισμό παιδιού απ’ ό,τι για απάτη».Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας είχε ήδη ταχθεί υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής νωρίτερα φέτος.Επανήλθε στο θέμα μετά την αποκάλυψη εγκλήματος που συγκλονίζει τη χώρα.

Ο  θάνατος του 8χρονου Καμίλ

Τη Δευτέρα (08-05-2023) ο Καμίλ, 8 ετών, που ζούσε στην Τσεστόχοβα, υπέκυψε στα πολύ σοβαρά τραύματα που είχε υποστεί σε παιδιατρικό νοσοκομείο στην Κατοβίτσε.

Το παιδί πήγε στο νοσοκομείο ο βιολογικός του πατέρας.Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί που τον νοσήλευσαν το παιδί είχε υποστεί εγκαύματα στο κεφάλι, στον κορμό και στα άκρα και πολλαπλά κατάγματα.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο βασικός ύποπτος είναι ο πατριός του παιδιού ο οποίος και συνελήφθη όπως επίσης και η μητέρα του παιδιού.Τα πολωνικά ΜΜΕ στέκονται στο γεγονός ότι τόσο το σχολείο, όσο και η υπηρεσία πρόνοιας, που βρίσκονταν σε επαφή με την οικογένεια, δεν συνειδητοποίησαν ότι το παιδί διέτρεχε κίνδυνο.

Δεν μπορεί παρά να είναι «τέρας» όποιος διαπράττει τόσο φρικιαστικά εγκλήματα σε βάρος παιδιού είπε ο κ. Μοραβιέτσκι για να συμπληρώσει  πως η ποινή  πρέπει να είναι «αυστηρή, αποτρεπτική και ανάλογη με το έγκλημα».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...