30.8 C
Chania
Friday, June 14, 2024

Πολωνικό περιοδικό παρουσιάζει ως ναζί Μέρκελ, Σουλτς και Γιούνκερ

Ημερομηνία:

Σφοδρές αντιδράσεις στη Γερμανία έχει προκαλέσει εξώφυλλο του πολωνικού περιοδικού Wprost που παρουσιάζει ως ναζί τους Μέρκελ, Σουλτς, Γιούνκερ, Έτινγκερ και Φερχοφστάτ.

Η φωτογραφία συνοδεύεται από λεζάντα που αναφέρει «αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να ελέγξουν την Πολωνία».

Πρόσφατα, ο υπουργός δικαιοσύνης της Πολωνίας Ζμπίνιεφ Ζιόμπρο είχε κάνει αντίστοιχες δηλώσεις, παρομοιάζοντας τη γερμανική κυβέρνηση με τους Ναζί.

Σήμερα ήρθε και η αντίδραση του επικεφαλής των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκι Φερχοφστάτ που καταδίκασε το εξώφυλλο.

Η κόντρα μεταξύ Πολωνίας και ΕΕ έχει ξεσπάσει εξαιτίας του νέου νόμου της χώρας για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση που έχει καταγγελθεί από τους ευρωπαίους αξιωματούχους και έχει φέρει τεράστιο κύμα αντιδράσεων από τους Πολωνούς πολίτες.

merkel

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ – Μια σημαντική πρώτη νίκη

H Πρωτοβουλία Σφακιανών ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών ΒΑΠΕ στα...

Ο φωτογράφος που τα έβαλε με το AI και κέρδισε

Από τότε που εμφανίστηκε η Δημιουργική Τεχνητή Νοημοσύνη, η διαχρονική μάχη...