17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πολ Μέισον: «Κάρφωνε» στη βρετανική κυβέρνηση τα φιλορωσικά ΜΜΕ; «Οι ακροαριστεροί αποστάτες ακαδημαϊκοί είναι αυτοί που κυνηγάω»

Ημερομηνία:

Mηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσαν σε αμερικανικό ιστότοπο, φέρεται να εμπλέκουν τον Βρετανό δημοσιογράφο και άλλοτε στενή επαφή του Γιάνη Βαρουφάκη, Πολ Μέισον, σε μία επιχείρηση «σίγασης» της ιστοσελίδας The Grayzone μέσω «ανελέητης» αποδυνάμωσης (deplatformin) και «μετωπικής επίθεσης» διά της νομικής οδού.

Κατά το site, το φημολογούμενο σχέδιο αποτελεί μέρος μιας «ευρύτερης προγραμματισμένης επίθεσης» κατά της βρετανικής αριστεράς και μέσων που απηχούσαν θέσεις και απόψεις αυτού του χώρου για τον πόλεμο.

Το Grayzone καταγγέλλει πως ο Μέισον είχε εμπλακεί σε μια κακόβουλη μυστική εκστρατεία με στόχο «να επιστρατεύσει το βρετανικό κράτος και φιλικά, αποκομμένα μέλη των μυστικών υπηρεσιών για να υπονομεύσει, να λογοκρίνει και ακόμα και να διώξει ποινικά διαφωνούντες που τάσσονται κατά του πολέμου

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Grayzone πατώντας ΕΔΩ.

«Οι ακροαριστεροί αποστάτες ακαδημαϊκοί είναι αυτοί που κυνηγάω»

Σε ένα email που παρουσίασε The Grayzone, ο Μέισον φέρεται να εστιάζει σε μία «μόνιμη επιχείρηση διάψευσης» με στόχο την απαξίωση του ιστότοπου. Σε ένα άλλο email, ο γνωστός δημοσιογράφος δηλώνει  πως «οι ακροαριστεροί αποστάτες ακαδημαϊκοί είναι αυτοί που κυνηγάω», και στη συνέχεια τονίζει με ιδιαίτερη ένταση πως ένας από τους φόβους του είναι μια αναδυόμενη «αριστερή αντιιμπεριαλιστική ταυτότητα», η οποία «θα είναι ελκυστική επειδή ο φιλελευθερισμός δεν ξέρει πώς να την αντιμετωπίσει».

Το κόλπο

Ο Μέισον φέρεται να συνεργάστηκε με τον Αμίλ Καν, «ιδρυτή μίας σκιώδους εταιρείας πληροφοριών», που ονομάζεται Valent Projects, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Στα emails που διέρρευσαν, ο Καν φέρεται να προτείνει στον Μέισον ένα κόλπο που θα κάνει «καταγέλαστο» το Grayzone.

«Ποιος είναι ο Καν;»

Στο παρελθόν, το The Grayzone είχε κατηγορήσει τον Καν πως είχε εκτεταμένη εμπλοκή «στον βρώμικο πόλεμο της Συρίας», κατά τη διάρκεια του οποίου «παρείχε συμβουλές δημοσίων σχέσεων σε τζιχαντιστικές ομάδες, εκπαίδευσε αντικυβερνητικούς ακτιβιστές σε στρατηγικές επικοινωνίας και επέβλεπε μυστικά κολεκτίβες δημοσιογράφων που υποστηρίζονταν από ξένες κυβερνήσεις. Στόχος του ήταν να κατακλύσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με προπαγάνδα υπέρ της αντιπολίτευσης, να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Μπασάρ Άσαντ και να προετοιμάσει το έδαφος για την αλλαγή καθεστώτος.»

«Αυτό το ηθικά αμφίβολο έργο διεξήχθη για μια πληθώρα συνεργατών του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως η ARK, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον φερόμενο ως πράκτορα της MI6 Alistair Harris, και η IncoStrat, η οποία έχει κατηγορηθεί εύλογα για προπαγάνδα» για τους αντάρτες που υποστηρίζονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο και τους Σαουδάραβες.

Η επανεφεύρεση του εαυτού του

"google ad"

«Μετά την αποχώρησή του από τη Μέση Ανατολή, ο Καν παρουσιάστηκε ως ειδικός στην αντιμετώπιση της “παραπληροφόρησης” και έκτοτε χρεώνει με υπέρογκα ποσά μια σειρά από μεγάλους πελάτες για τις αμφίβολες υπηρεσίες του.»

Το Grayzone κατηγορεί Καν και Μέισον ότι συνομώτησαν για να συγκροτήσουν έναν συνασπισμό παραγόντων επιρροής, «συμπεριλαμβανομένου του υποστηριζόμενου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, Bellingcat, το οποίο ο Μέισον περιέγραψε αποκαλυπτικά ως κανάλι εισροής πληροφοριών».

Ένας εκ των συμμετεχόντων, που αποτελούσε σύνδεσμο μέσα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας, επικοινώνησε με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για να ζητήσει συμβουλές από τη Nina Jankowicz, την έκπτωτη, πρώην επικεφαλής του τμήματος ελέγχου παραπληροφόρησης, στην υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας.

Τι απαντά ο Μέισον

Ερωτηθείς από το Grayzone, ο Πολ Μέισον σχολίασε «πλαγίως» τις αποκαλύψεις για την αλληλογραφία με τον Καν, και ισχυρίστηκε ότι ενημέρωσε την τοπική αστυνομία πως έγινε απόπειρα να χακαριστεί ο λογαριασμός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του. Απέρριψε το περιεχόμενο που διέρρευσε ως «πιθανότατα επεξεργασμένο, διαστρεβλωμένο ή ψεύτικο», και διαμήνυσε ότι «δεν θα πάψει να εντοπίζει και να αντικρούει τις ρωσικές επιχειρήσεις παραπληροφόρησης που μεταμφιέζονται σε δημοσιογραφία».

Ο «ιστός της αράχνης»

Σύμφωνα πάντως με το δημοσίευμα, στις 30 Απριλίου ο Πολ Μέισον έστειλε ένα email στον Αμίλ Καν, όπου είχε συμπεριλάβει έναν «δυναμικό χάρτη με τους αριστερούς παράγοντες υπέρ του Πούτιν» που θύμιζε ιστό αράχνης, όπου τα βέλη συνέδεαν ονόματα βουλευτών με Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ακτιβιστές, οργανώσεις και μειονοτικές κοινότητες της Βρετανίας.

«Το ουδόλως συνεκτικό, ρατσιστικής απόχρωσης διάγραμμα συνέδεε τη ρωσική κυβέρνηση, το ρωσικό, κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RT, τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και τον εκατομμυριούχο της τεχνολογίας Roy Singham με έδρα το Πεκίνο, με τη “μουσουλμανική κοινότητα”, τους «δικτυωμένους νεαρούς αριστερούς» και τη «μαύρη κοινότητα» μέσω μιας σειράς αριστερών οργανώσεων και στελεχών των Εργατικών, (….) χωρίς στοιχεία που να υποστηρίζουν τις διασυνδέσεις του Mason.»

Στο επίκεντρο ο Κόρμπιν

Στο επίκεντρο του διαγράμματος του Μέισον, είχε βρεθεί ο Τζέρεμι Κόρμπιν.  «Όταν ο Κόρμπιν διετέλεσε ηγέτης των Εργατικών, ο Μέισον συνωμοτούσε εναντίον του ιδιωτικά, ενώ ταυτόχρονα εμφανιζόταν ως ένας από τους πιο ένθερμους δημόσιους υποστηρικτές του. Προσπάθησε επίσης να επηρεάσει τον σκιώδη καγκελάριο John McDonnell προς μια φιλοπολεμική κατεύθυνση» υποστηρίζει το The Grayzone.  Ο Καν δήλωσε ότι θα έρθει επίσης σε επαφή με τη νεοσύστατη μονάδα ψυχολογικού πολέμου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Πολ Μέισον: Ο άνθρωπος που «μπαινόβγαινε» στο Μαξίμου το 2015 

Υπενθυμίζεται ότι ο Πολ Μέισον κατά το παρελθόν εργάστηκε στο Channel 4 και τον Guardian ενώ ήταν από τα πρόσωπα που είχαν άμεση επαφή με όσα είχαν συμβεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους δανειστές.

Είναι ενδεικτικό πως ο Μέισον μπορούσε να μπαίνει ελεύθερα στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ την ίδια περίοδο γύρισε και το ντοκιμαντέρ «This is a coup: «Αυτό είναι πραξικόπημα», στο οποίο έχουν καταγραφεί τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.  Άραγε, οι πληροφορίες που συγκέντρωνε μέσω αυτής της πρόσβασης που είχε, που κατέληγαν;

#ThisIsACoup - Episode 1- "ANGELA, SUCK OUR BALLS"

 

#ThisIsACoup - Episode 2 - TO PAY OR NOT TO PAY?

 

#ThisIsACoup - Episode 3 - OXI, THE GREEK WORD FOR NO

 

#ThisIsACoup - Episode 4 - SURRENDER OR DIE

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...