15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Πορεία μαθητών λυκείου Ακρωτηρίου

Ημερομηνία:

Συμβολικά, με δεμένα τα μάτια κατέβηκαν χθες από το Ακρωτήρι οι μαθητές του Γενικού Λυκείου κάνοντας πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την Αντιπεριφέρεια Χανίων, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν οι γονείς, οι καθηγητές τους, αλλά και η ΕΛΜΕ, καθώς και ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάννης Τσαμαντάκης οι ελλείψεις εκπαιδευτικών σήμερα στα σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας αγγίζουν τους 100, ενώ σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τους 2000.
Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου διαμαρτύρονται για την έλλειψη φιλολόγου από την αρχή του έτους, ενώ δυσαναπλήρωτο είναι το κενό από ένα μαθηματικό και ένα φυσικό για τις εκπαιδευτικές ανάγκες δύο κωφών μαθητών οι οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου.
Μάλιστα αρχικά οι μαθητές είχαν πραγματοποιήσουν κατάληψη, κάτι για το οποίο είχαν προσπαθήσει τότε να τους αποτρέψουν οι γονείς τους. Σήμερα όμως βρίσκονται στο πλευρό τους και όπως τονίζουν είναι ζήτημα αν θα πάρουν ακόμα και βαθμούς, με βάση τη διδακτέα ύλη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων έκανε δεκτούς τους εκπροσώπους των μαθητών με τους γονείς και τους καθηγητές τους, προκειμένου να αναζητήσουν από κοινού εφικτή λύση.

neatv.gr-Βαγγέλης Φυντριλάκης

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκρηκτικό το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό

Εκρηκτικό παραμένει το κλίμα στη Βουλή για το αγροτικό με φόντο...

Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στην Κρήτη!

Παραγγελία στους εισαγγελείς της χώρας απέστειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου...

Αύξηση πληθωρισμού τον Νοέμβριο, «φωτιά» ενοίκιο, καφές, κρέας

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, μια σειρά από...