19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Πορείες Λαβυρίνθου»: Εγκατάσταση στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ για την τέχνη, την παιδεία & τη βιώσιμη κινητικότητα, από 21 έως 24/9

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2021 διοργανώνειαπό τις 21 έως και τις 24/9 στον Προμαχώνα Σαν Σαλβαδόρ τη δράση «Πορείες Λαβυρίνθου», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το  Κέντρο Δια Βίου και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με τη χρήση των ΤΠΕ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων Πρόκειται για μια δράση εκπαίδευσης για τη βιώσιμη κινητικότητα, που συνδέει την παιδεία με την τέχνη στην προσπάθεια να βρεθεί το νήμα, που καθορίζει μια πορεία.

Ο «Λαβύρινθος» της εικαστικού και performer, Σοφίας Μαρίας Ξενάκη, η φωτογραφική σειρά «Ephemeral | Traces» του φωτογράφου, ηθοποιού και ψυχολόγου, Σταύρου Καστρινάκη, η ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη, Θοδωρή Παπαδουλάκη «Ο αδερφός μου» και δύο ποιήματα της μαθήτριας Κατερίνας Βλαχάκη είναι οι καλλιτεχνικοί οδοί, που επιχειρούν να οδηγήσουν προς μια αναζήτηση αλλαγής στη στάση αντιμετώπισης του προβλήματος της ισότιμης προσβασιμότητας.Mέσωενός διδακτικού σεναρίου της εκπαιδευτικού και συγγραφέως, Άννας Νεμπαυλάκη, συνδέονται με τον «μίτο» του Γερμανού φιλοσόφου, κοινωνιολόγου, θεωρητικού του πολιτισμού και πρωτοπόρου της οικολογικής προσέγγισης της πόλης GeorgSimmel για τον λαβύρινθο των πόλεων και την εκπαίδευση προς μια διαφορετική κουλτούρα, που θα οδηγήσει μέσα από την ενσυναίσθηση και το δρόμο προς την αυτογνωσία στη μείωση όλων των «οδικών ατυχημάτων», όπως αυτά παρουσιάζονται από τον Αντώνη Κρασουδάκη, Διευθυντή της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21/9, στις 18.00, και από την Τετάρτη 22 έως την Παρασκευή 24 από τις 09.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 22.00.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκλήρωση του πρώτου Φωτοβολταϊκού 500kW της Παγκρήτιας Ενεργειακής Κοινότητας από την ΑΕΝΑΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του πρώτου Φωτοβολταϊκού Πάρκου 500kW της...

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...