20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πούτιν: Το πρώτο πολεμικό πλοίο εξοπλισμένο με νέους υπερηχητικούς πυραύλους Zircon εισέρχεται στον πόλεμο με την Ουκρανία

Ημερομηνία:

Το πρώτο σκάφος του πολεμικού ναυτικού εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon πρόκειται να ξεκινήσει τις μάχες του στις αρχές Ιανουαρίου, αποκάλυψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης με ανώτατους αμυντικούς αξιωματούχους της χώρας.

«Στις αρχές Ιανουαρίου του επόμενου έτους, η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα τεθεί σε υπηρεσία μάχης με το πιο πρόσφατο, επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, που δεν έχει κανένα ανάλογο στον κόσμο, εκτοξευόμενα από τη θάλασσα υπερηχητικά συστήματα πυραύλων Zircon», δήλωσε ο Πούτιν.

Στη συνάντηση, ο υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu ανακοίνωσε επίσης ότι τα ICBM Sarmat αναπτύσσονται ήδη στις στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας.

Οι νέοι υπερηχητικοί πύραυλοι, επίσημα γνωστοί ως 3M22 Zircon, έχουν δοκιμαστεί ενεργά τα τελευταία χρόνια, αφού ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά από τον Πούτιν το 2019. Η Admiral Gorshkov, μια σύγχρονη φρεγάτα πυραύλων με τον βόρειο στόλο της Ρωσίας, έχει ήδη πραγματοποιήσει πολλαπλές δοκιμές εκτοξεύσεις των νέων πυραύλων.

Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το όπλο, το οποίο καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από μυστικότητα.

Τα βλήματα φέρεται να είναι σε θέση να φτάσουν ταχύτητες τουλάχιστον 9 Mach – λίγο πάνω από 11.000 χλμ/ώρα – ενώ διατηρούν την ικανότητα ελιγμών, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο να αναχαιτιστούν. Τα βλήματα μπορούν να καλύψουν απόσταση τουλάχιστον 1.500 χιλιομέτρων (932 μίλια), αποκάλυψε ο Igor Krokhmal, διοικητής του Admiral Gorshkov, στις αρχές του έτους.

Οι νέοι πύραυλοι φέρονται να ταιριάζουν στους τυπικούς σωλήνες εκτόξευσης των πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με παλαιότερους πυραύλους όπως οι πύραυλοι κρουζ Kalibr ή αντιπλοϊκοί πύραυλοι Onix. Αυτή η συμβατότητα επιτρέπει δυνητικά σε οποιοδήποτε ρωσικό σκάφος που μεταφέρει πυραύλους κρουζ να είναι εφοδιασμένο με πυραύλους Zircon.

Εκτός από πλοία επιφανείας, οι νέοι πύραυλοι αναμένεται να τοποθετηθούν σε ορισμένα υποβρύχια ικανά για πυραύλους κρουζ, μετά την πρώτη υποβρύχια δοκιμή-εκτόξευση του Zircon που πραγματοποιήθηκε από το πυρηνοκίνητο Severodvinsk στα τέλη του 2021.

rt.com

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...