20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

«Προίκα του μωρού» στο Ρέθυμνο: Τι περιλαμβάνει η νέα υπηρεσία

Ημερομηνία:

Με μια νεοσύστατη υπηρεσία στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του δήμου Ρεθύμνης, που φέρει την επωνυμία «Προίκα του μωρού», η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου σε συνεργασία με την δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, καλωσορίζουν «τη νέα χρονιά και κάθε νέα ζωή», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Στόχος είναι η στήριξη των γυναικών του δήμου Ρεθύμνης που κυοφορούν, πρόκειται να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους εντός του έτους 2022, σε δημόσιο νοσοκομείο και είναι ωφελούμενες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ).

Το πακέτο της «Προίκας του μωρού» περιλαμβάνει όλα τα βασικά είδη, καθώς και εξοπλισμό που χρειάζονται το βρέφος και η μητέρα του, κατά τους πρώτους μήνες ανάπτυξης του μωρού.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ ‘Αννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, προσκαλούν τους Ρεθυμνιώτες να συνδράμουν στην υποδοχή που «αξίζει σε κάθε νέο μέλος της κοινωνίας μας, προσφέροντας είδη που θα διευκολύνουν τη μετάβασή του στο κόσμο, με την αγάπη και την ποιότητα που του αξίζει».

Πληροφορίες για τις ενδιαφερόμενες μέλλουσες μητέρες που επιθυμούν να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα στήριξης αλλά και για τους δωρητές πολίτες, παρέχονται από την Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνης στο τηλέφωνο 2831021307 καθώς και από το Κέντρο Κοινότητας του δήμου Ρεθύμνης στο τηλέφωνο 2831051916 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...