17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Προβολή Ντοκιμαντέρ “Μια Όμορφη Μέρα” για δύο καινοτόμα προσχολικά εγχειρήματα στον Ελλαδικό χώρο στη Rosa Nera | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το ντοκιμαντέρ των Δάνη Καραϊσαρίδη και Γιώργου Πατεράκη “Μια Όμορφη Μέρα” θα προβληθεί την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην κατάληψη Rosa Nera.

Το ντοκιμαντέρ «Μια Όμορφη Μέρα», παρουσιάζει δύο καινοτόμα προσχολικά εγχειρήματα στον Ελλαδικό χώρο, τα οποία χρησιμοποιούν την αυτοοργάνωση ως εργαλείο για την αποδοχή της διαφορετικότητας, της πολυπολιτισμικότητας και της συνύπαρξης μεταξύ διαφορετικών φύλων και πολιτισμών.

Μέσω εναλλακτικών παιδαγωγικών μεθόδων, τα παιδιά γίνονται αυτόνομα και ενεργά, μαθαίνοντας τις αρχές της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και του σεβασμού.

Το «Μικρό Δέντρο» στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση τις αξίες της ελευθεριακής εκπαίδευσης και της βιωματικής μάθησης.

Στο Σχολείο του Δάσους «Ο Μικρός Ντουνιάς» στη Λέσβο κάθε μέρα παιδιά ντόπιων και προσφύγων παίζουν και μαθαίνουν μαζί στη φύση.

Δείτε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ