26.6 C
Chania
Monday, May 6, 2024

Προβολή της ταινίας Red Obsession στο Οινοποιείο Ντουράκη

Ημερομηνία:

Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Οινοποιείο Ντουράκη παρουσιάζουν στα πλαίσια της δράσης “Χωριά με φώτα ανοιχτά – Διαδρομές Πολιτισμού” τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στις 21:30 στο οινοποιείο ΝΤΟΥΡΑΚΗ στον Αλίκαμπο Αποκορώνου, την κινηματογραφική ταινία “Red Obsession” (Όταν το κρασί έγινε πολυτιμότερο από τον χρυσό).

Σκηνοθεσία: David Roach, Warwick Ross

Διάρκεια 75 λεπτά / Παραγωγή 2013 / Χονγκ Κονγκ

Εσείς μέχρι που θα φτάνατε για ένα ποτήρι κρασί;
Τι είναι αυτό που έχει κάνει το κρασί του Μπορντό να ξεχωρίζει εδώ και αιώνες; Συνώνυμο του πλούτου και της δύναμης, τα κρασιά του Μπορντό έχουν γίνει αντικείμενο πόθου για βασιλείς, αυτοκράτορες και μεγιστάνες.

Τώρα όμως κάτι πρωτοφανές συμβαίνει στο Μπορντό, και αυτό είναι η Κίνα. Η ζήτηση από την τεράστια αυτή αγορά για τα καλύτερα κρασιά του κόσμου έχει ωθήσει τις τιμές σε επίπεδα πρωτοφανή στην ιστορία του Μπορντό, φέρνοντας ανείπωτο πλούτο στην περιοχή. Η δίψα του «κινέζικου δράκου» για Μπορντό, όμως, κλονίζει τις μακραίωνες παραδόσεις της γαλλικής περιφέρειας.

Με αφηγητή τον Russell Crowe, το ντοκιμαντέρ Red Obsession, των David Roach και Warwick Ross, με τη συγκλονιστική φωτογραφία του Lee Pulbrook, μάς ταξιδεύουν σε μια συναρπαστική διαδρομή από το Μπορντό ως το Πεκίνο και από το πάθος για την τέχνη της οινοποίησης ως τις απομιμήσεις κρασιού της Άπω Ανατολής και στα σπίτια των πλούσιων συλλεκτών.
Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από το Σίδνεϊ προς το Λονδίνο. Ο Andrew Caillard, ένας Wine Master, έτυχε να είναι στην ίδια πτήση και πιάσαμε την κουβέντα. Είχαμε γνωριστεί παλιότερα και αυτός γνώριζε ότι ήμουν σκηνοθέτης και οινοποιός. Εγώ ήξερα ότι ήταν Wine Master.

Ο Andrew με ρώτησε αν είχα ποτέ σκεφτεί να κάνω μια ταινία για το κρασί, δεν είχα», δηλώνει ο σκηνοθέτης David Roach και συνεχίζει: «Καθώς οι ώρες περνούσαν εγώ γινόμουν όλο και πιο περίεργος να μάθω όλο και περισσότερα για το Μπορντό, μια περιοχή που φαινόταν να ξέρει καλά. Μου εξηγούσε ότι οι τιμές του κρασιού είχαν εκτοξευθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, για έναν και μόνο λόγο, την εμφάνιση της Κίνας. Στην πραγματικότητα, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, που αποδεκάτισε τις αγορές της Αμερικής και της Αγγλίας για αυτά τα σπάνια κρασιά, η οικονομία της Κίνας είχε δυναμώσει, φέρνοντας νέους εκατομμυριούχους που διαμόρφωναν πλέον την αγορά. Αυτό ήταν που με συνεπήρε.».

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 Ώρα 21.30 στο Οινοποιείο Ντουράκης – Αλίκαμπος Αποκορώνου
Είσοδος ελεύθερη

zarpa.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...