19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Προειδοποίηση Τσιόδρα για το νέο κύμα της πανδημίας: «Κάντε το εμβόλιο»

Ημερομηνία:

Στα αποτελέσματα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας ο Σωτήρης Τσιόδρας, παρουσιάζοντας σχετική μελέτη.

“Είμαι εκτάκτως κοντά σας σαν εκπρόσωπος της επιστήμης”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

“Όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, τόσο εμφανίζονται και κρούσματα στους εμβολιασμένους” επεσήμανε και πρόσθεσε: “Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια δεν δουλεύουν”. Ζήτησε δε   να μην παρερμηνεύονται τα κρούσματα σε εμβολιασμένους. “Όλα τα εμβόλια έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα σε πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ”, πρόσθεσε.

Παράλληλα, προχώρησε σε μια δραματική προειδοποίηση για το νέο κύμα πανδημίας κορονοϊού που αναμένεται μαζί με άλλες ιώσεις να είναι πιο σφοδρό.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας έφερε ως παράδειγμα τη δραματική τροπή που έχει πάρει η πανδημία σε πολλές χώρες αναφέροντας τα παραδείγματα της Ρουμανίας και της Ρωσίας που έχουν χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, επισημαίνοντας ότι το καταστροφικότερο νέο κύμα δεν αποκλείεται να έρθει και στη χώρα μας.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι έγιναν τρεις συγκρίσεις μεταξύ των ατελώς εμβολιασμένων, για τις νοσήσεις, και τους άνω και κάτω των 60, όπως και σύγκριση μεταξύ της περιόδου προ της κυριαρχίας της μετάλλαξης Δέλτα και μετά από αυτή. Παράλληλα, έγινε μελέτη για τους θανάτους και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ο κίνδυνος θανάτου των εμβολιασμένων μειώθηκε κατά 91%.

Όπως σημείωσε ο κύριος Τσιόδρας: “Στους κάτω των 60, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας των εμβολίων, είναι ακόμη μεγαλύτερα όσον αφορά στην πρόληψη νοσηλείας σε ΜΕΘ”.

Επίσης, διευκρίνισε ότι “η αποτελεσματικότητα των εμβολίων συνεχίζεται και μετά την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας”.

“Με τον εμβολιασμό”, είπε ο κύριος Τριόδρας, “έως τις 11 Οκτωβρίου έχουμε αποφύγει 8.400 θανάτους στη χώρα μας”. Παράλληλα υποστήριξε πως “έχουμε αποφύγει 5.560 εισαγωγές σε ΜΕΘ και 5.500 διασωληνώσεις”.

Σημείωσε δε ότι αν ο εμβολιασμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα, σήμερα θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από κορονοϊό.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...