21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Στροφή Facebook προς Ευρώπη για το «metaverse»

Ημερομηνία:

Eως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης μέσα στην επόμενη πενταετία σχεδιάζει να δημιουργήσει το Facebook στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στόχος του είναι να προσελκύσει ταλαντούχους εργαζομένους για να συμβάλουν στην ανάπτυξη του «metaverse», του φιλόδοξου νέου εγχειρήματος της εταιρείας, που αφορά έναν νέο διαδικτυακό κόσμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους χρήστες να συνυπάρχουν και να αλληλεπιδρούν σε εικονικούς χώρους μέσω της τεχνολογίας επαυξημένης πραγματικότητας.

«Η επένδυσή μας σε νέες θέσεις εργασίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και στο ευρωπαϊκό δυναμικό των τεχνολογικών ταλέντων», αναφέρει ο τεχνολογικός τιτάνας στην ανακοίνωσή του, συμπληρώνοντας πως η Ευρώπη βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων του για την ανάπτυξη του καινοτόμου «metaverse».

Στόχος, η δημιουργία έως και 10.000 νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης μέσα στην επόμενη πενταετία.

Σε κοινή δήλωσή τους, οι αντιπρόεδροι του τεχνολογικού κολοσσού Νικ Κλεγκ και Ξαβιέ Ολιβαν τόνισαν ότι το Facebook βρίσκεται στο ξεκίνημα της οικοδόμησης της επόμενης υπολογιστικής πλατφόρμας, η οποία θα προσφέρει εικονικές εμπειρίες αλληλεπίδρασης, με τη χρήση των τεχνολογιών της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας. Διευκρίνισαν ότι «καμία εταιρεία δεν θα έχει την ιδιοκτησία και δεν θα λειτουργεί μόνη της το “metaverse”», καθώς, ακριβώς όπως το ίδιο το Διαδίκτυο, βασικό χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας θα είναι η ανοικτή αρχιτεκτονική και η διαλειτουργικότητά του.

Η φιλοδοξία του Facebook να δημιουργήσει ένα νέο εικονικό περιβάλλον χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες φανερώθηκε για πρώτη φορά σε ανακοίνωσή του τον Ιούλιο, όταν ανέφερε πως θα ξεκινήσει να εργάζεται στην εφαρμογή της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας στο πλαίσιο των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι, σε πρώτη φάση, σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», με τον ιδρυτή της Μαρκ Ζούκερμπεργκ να χαρακτηρίζει την κίνηση εξαιρετικά σημαντική για το μέλλον της.

Ηδη, σήμερα το Facebook λειτουργεί πιλοτικά μια νέα εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας, η οποία επιτρέπει σε χρήστες της συσκευής Oculus Quest 2 να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις εξ αποστάσεως μέσω ψηφιακών αναπαραστάσεών τους.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...