19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προεκλογική συγκέντρωση την Παρασκευή στις 21.30 με το Θοδωρή Χιώνη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας

Ημερομηνία:

Λόγω των πολιτικών εξελίξεων, το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», στα Χανιά  με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Το φετινό φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” θα πραγματοποιηθεί μέσα στην προεκλογική περίοδο, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, που τα κόμματα που εξαπάτησαν τον λαό μας τόσα χρόνια εμφανιζόμενοι σαν “σωτήρες” και “λυτρωτές”, θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να τον εγκλωβίσουν με κάλπικους εκβιασμούς και διλήμματα, που αφορούν την αστική τάξη και όχι τον ίδιο.

Σήμερα, η εργατική τάξη, ο λαός μας, έχει συσσωρευμένη πείρα να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα για το ποιοι είναι οι φίλοι του και ποιοι είναι οι εχθροί του. Δοκίμασε όλους αυτούς που στη λογική να διαχειριστούν τα προβλήματά του, υφαρπάξανε την ψήφο του και την αξιοποίησαν για να φορτώσουν ακόμη πιο δυσβάσταχτα βάρη στις πλάτες του. Πρέπει σήμερα να γίνει κατανοητό ότι κοινός τόπος για όλες αυτές τις δυνάμεις -παρά τις όποιες διαφορές τους- είναι το γεγονός ότι πίνουν νερό στο όνομα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, της ενίσχυσης των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Γίνεται ξεκάθαρο πλέον ότι εντός των τειχών της ΕΕ, με τα κλειδιά της οικονομίας να ανήκουν στους αστούς, να είναι ατομική ιδιοκτησία, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση.

Η νεολαία πρέπει να αναρωτηθεί:

  • Θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές ή θα γίνουμε πρωταγωνιστές στη δική μας ζωή;
  • Θα τους χαρίσουμε το μέλλον μας ή θα το παλέψουμε;
  • Θα μείνουμε στην άκρη, στην παθητική αποχή ή θα μπούμε σφήνα;

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι μήνυμα αισιοδοξίας, ελπίδας, δυναμική απάντηση στα ψευτοδιλήμματα και τις αυταπάτες! Για να γίνουμε πρωταγωνιστές στη δική μας ζωή, με το δικό μας σχέδιο μάχης, για το μέλλον που μας αξίζει και δικαιούμαστε.

Ο λαός πρέπει να βάλει το πραγματικό κριτήριο:

Με το κεφάλαιο, τα μονοπώλια ή με το λαό, τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα;

Με αυτό το κριτήριο να δυναμώσει το ΚΚΕ. Η ενίσχυσή του στις επερχόμενες εκλογές θα συμβάλει στο δυνάμωμα του κινήματος, στην ενίσχυση της προσπάθειας ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, ενίσχυσης της Λαϊκής Συμμαχίας. Για να μπουν εμπόδια στην εφαρμογή των μνημονίων, να δυναμώσει το ρεύμα που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών και τη δημιουργία προϋποθέσεων για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, της ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ώρα έναρξης 19.30

Συναυλία-Αφιέρωμα στα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη
Ερμηνεύουν: Τάσος Ψαλλιδάκης, Βιργινία Ντοκάκη
Πιάνο – Ενορχήστρωση – Διεύθυνση Συναυλίας: Γιώργος Σαλτάρης

21.30 Ομιλία από τον Θοδωρή Χιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Λαϊκό Γλέντι από το συγκρότημα: Εντέχνως Λαϊκοί

Στο χώρο θα λειτουργεί μπάρ και βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής.

"google ad"

unnamed

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...