15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Προς Αθήνα κατευθύνονται οι 192 Σύριοι πρόσφυγες της Παλιόχωρας

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των 192 μεταναστών που είχαν εντοπιστεί σε σκάφος ένα μίλι ανοιχτά της Παλιόχωρας. Όπως διαπιστώθηκε κατάγονται από τη Συρία, και εξ αυτού, θα αφεθούν ελεύθεροι στην Αθήνα.

189 από αυτούς θα αποπλεύσουν σήμερα το βράδυ από τη Σούδα με το πλοίο της γραμμής ενώ μία γυναίκα και δύο παιδιά θα παραμείνουν στα Χανιά αφού νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Χανίων στο κλειστό κολυμβητήριο Ακρωτηρίου.

Να σημειώσουμε ότι με δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας στάθηκε στο γεγονός ότι τα Χανιά χρειάζονται “κατάλληλες εγκαταστάσεις προσωρινής φιλοξενίας” έτσι ώστε “επείγοντα περιστατικά να μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά και επιτυχώς”.

Ο Ρώσος καπετάνιος του δουλεμπορικού σκάφους δεν έχει βρεθεί ενώ αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι πρόσφυγες είχαν προορισμό την Ιταλία. Για το ταξίδι τους είχαν πληρώσει 5.500 ευρώ το άτομο ενώ τα παιδιά ηλικίων από 3 έως 6 ετών κατέβαλλαν το μισό ποσό.

Όπως φαίνεται, πάντως, το σκάφος δεν θα μπορούσε να φτάσει έως την Ιταλία αφού στις δύο δεξαμενές υπήρχαν περίπου 150 λίτρα καυσίμων.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...