22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προς εσωκομματικές εξελίξεις η ΝΔ – Ο ρόλος Καραμανλή

Ημερομηνία:

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο ερώτημα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, στην περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσίας.

“Θα το συζητήσουμε αν γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το θέμα το οποίο με απασχολεί. Πρώτα με απασχολεί τι θα γίνει με τη χώρα. Με απασχολεί την επόμενη Δευτέρα να έχουμε μια συμφωνία ώστε η χώρα να μην βρεθεί απροστάτευτη. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας. Στη συνέχεια θα δούμε για τα εσωκομματικά”, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Πρωινό του Mega.

Τα σενάρια πάντως περί επικείμενων εξελίξεων στη Νέα Δημοκρατία φούντωσαν κυρίως μετά το δείπνο κορυφαίων στελεχών του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης με συνδαιτυμόνες, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια, την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους μετά από πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου.

Πρωτοβουλία βουλευτών στον Καραμανλή

Η ίδια μιλώντας στο Star προανήγγειλε πρωτοβουλία βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι θα ζητήσουν από τον Κώστα Καραμανλή να παίξει ρόλο ώστε το κόμμα να επιστρέψει στον κεντρώο χώρο και πρόσθεσε:

«Πρέπει να συμβάλλει κι αυτός με τον τρόπο του στη δημοκρατικότητα, στους κανόνες που πρέπει να τηρούνται και απαρέγκλιτα χωρίς καμία έξοδο από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και από τις αρχές και αξίες επί των οποίων δημιουργήθηκε η Νέα Δημοκρατία».

Τα σενάρια για τον ρόλο Καραμανλή δίνουν και παίρνουν στη ΝΔ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ και επιμένουν, μάλιστα, ότι είναι ο μόνος που μπορεί να σταθεί αντιπολιτευτικά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Εκτιμούν, επίσης, ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει τη δυνατότητα και το κύρος να επανενώσει την παράταξη, να κάνει προσκλητήριο στελεχών σε όλα τα κόμματα και να «επανιδρύσει» την κεντροδεξιά. Ο ίδιος, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, δεν ανοίγει τα χαρτιά του αλλά δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο.

Αμφισβητούν ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά

Από την πλευρά του ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που και εκείνος ήταν παρών στο δείπνο είπε πως περιμένει να ακούσει τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά και τόνισε μιλώντας στον ρ/σ “Παραπολιτικά 90,1”:

«Περιμένω να ακούσω ακριβώς την τοποθέτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και το πως αντιλαμβάνεται και ο ίδιος αυτό το αποτέλεσμα και τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα. Στο κάτω – κάτω πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι εκλεγμένος από τη βάση. Έχει την εμπιστοσύνη μας στο να μας πει ακριβώς πως σκέφτεται και ποιες πρωτοβουλίες».

Πηγές από τη Λεωφόρο Συγγρού αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να παραιτηθεί και θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος αν γίνει Συνέδριο. «Εκτός και αν επιλέξει ο Καραμανλής να ηγηθεί, τότε όλα αλλάζουν» αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές.

Δείπνο με Μεϊμαράκη

Αίσθηση προκάλεσε ωστόσο η αποκάλυψη ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν μένει αδρανής απέναντι στην εσωκομματική κινητικότητα για αλλαγή ηγεσίας. Το βράδυ που τα κορυφαία στελέχη συνέτρωγαν στην Αθηναϊδα, προσκεκλημένα από την κ. Γιαννάκου, ο ίδιος είχε μυστικό τραπέζι με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

iefimerida.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καταγραφή των αγροτικών προβιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βενετοκρατίας στον Δήμο Αποκορώνου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχείο Αποκορώνου,...

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...