23.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Προσαγωγή ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα για ανάρτηση στο twitter, μετά από από μήνυση Μπογδάνου – Πρώτο τρεντ στο twitter το #εθνικός_ρουφιάνος

Ημερομηνία:

Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ο αναρχικός Σπύρος Δαπέργολας, στέλεχος του Ρουβίκωνα και ενεργό μέλος της διαδικτυακής κοινότητας μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Αναρχικές και αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες απευθύνουν κάλεσμα σήμερα Σάββατο στις 12.00 στα δικαστήρια Ευελπίδων κτήριο 16 για συγκέντρωση συμπαράστασης στον Σπύρο Δαπεργόλα, απέναντι σε όλες τις συμπεριφορές που καταργούν την ελευθερία του λόγου.

To μέλος του Ρουβίκωνα Σπύρος Δαπέργολας

Ο ακροδεξιός βουλευτής της ΝΔ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ευχαρίστησε «την Ελληνική Αστυνομία για την… αποτελεσματικότητά της».

Ο Κ. Μπογδάνος μαζί με τον Η. Κασιδιάρη και τον Θ. Τζήμερο την περασμένη Τετάρτη ήταν επικεφαλής διαδήλωσης με στόχο να διώξουν τους πρόσφυγες από την πλατεία Αττικής. Στη συνέχεια ο νεοδημοκράτης βουλευτής εγκάλεσε τον ραδιοσταθμό που εργάζεται η δημοσιογράφος Ελευθερία Κουμάντου για το ρεπορτάζ της για τη συγκέντρωση της Τετάρτης, ζητώντας ουσιαστικά την απόλυσή της.
Ο Σ. Δαπέργολας απάντησε επωνύμως στον Κ. Μπογδάνο. Ο Κ. Μπογδάνος θεώρησε ότι..απειλείται από το τουίτ:

Ο ραδιοσταθμός 9.84 κάλυψε πλήρως τη δημοσιογράφο αδειάζοντας την απόπειρα φίμωσης του βουλευτή της ΝΔ

"google ad"

«O Aθήνα 9.84 σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα της συγκέντρωσης κατοίκων και αλληλέγγυων στην Πλατεία Βικτωρίας, διευκρινίζει ότι οι δημοσιογράφοι του σταθμού έχουν ελευθερία λόγου και καλύπτουν τα γεγονότα, όπως εκείνοι κρίνουν, με γνώμονα το δημοσιογραφικό λειτούργημα και δεοντολογία» λέει ο ραδιοσταθμός στην ανακοίνωσή του. «Ο σταθμός ποτέ δεν λογόκρινε κανένα δημοσιογράφο και αυτό τον διακρίνει διαχρονικά από τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Ταυτόχρονα, αυτονόητο είναι ότι δεν εκπροσωπεί ο εργαζόμενος-δημοσιογράφος ολόκληρο το Μέσο στο οποίο εργάζεται».

Στον Κ. Μπογδάνο απάντησε και το GoldenDawnWatch στο οποίο συμμετέχει η Ελευθερία Κουμάντου ως εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για τον Φασιστικό και Ρατσιστικό λόγο στα ΜΜΕ της ΕΣΗΕΑ:

Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του GoldenDawnWatch η κ. Κουμάντου με το αξιόπιστο ρεπορτάζ της για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και την εκτενή δημοσιογραφική κάλυψη του ακροδεξιού φαινομένου στην Ελλάδα, έχει υπάρξει πολύτιμος αρωγός των προσπαθειών μας. Θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη αντίθεσή μας στις συκοφαντίες και την στοχοποίηση που δέχτηκε από τον εν λόγω βουλευτή, και να δηλώσουμε πως είμαστε απέναντι σε συμπεριφορές και πρακτικές που στόχο έχουν να προσβάλλουν τη δημοσιογραφική ιδιότητα καθώς και την ελευθερία του τύπου. Τέλος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κ. Κουμάντου και σε όσες και όσους δέχονται αντίστοιχες επιθέσεις ενώ σημειώνουμε πως θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Μετά απ’ όλα αυτά, ο όρος “εθνικός ρουφιάνος”  έγινε στη συνέχεια πρώτο θέμα στις τάσεις του ελληνικού τουίτερ.

prin.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν...

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει...