21.8 C
Chania
Thursday, May 23, 2024

Προσβλητικές αναφορές Κεφαλογιάννη για ΠαΓΝΗ – Να ζητήσει συγνώμη ζητούν οι εργαζόμενοι

Ημερομηνία:

Προσβλητικές αναφορές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του  ΠαΓΝΗ έκανε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης κατά την διάρκεια συνέντευξης σε Αθηναϊκό τηλεοπτικό Σταθμό.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Κεφαλογιάνννης ισχυρίστηκε ότι η καρδιοχειρουργική κλινική δεν λειτουργεί εξαιτίας των εργαζομένων!

«Στην καρδιοχειρουργική του ΠΑΓΝΗ το συνδικάτο σταματάει τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στις 1 το μεσημέρι. Αποτέλεσμα, από τα 800 περιστατικά το χρόνο μονό τα 50 αντιμετωπίζονται, τα υπόλοιπα 750 μεταφέρονται στην Αθήνα με C130 πληρώνοντας ο Έλληνας φορολογούμενος» και συνέχισε… «Το Πανεπιστημιακό έχει 1.200 κλίνες και 1.800 εργαζόμενους και πραγματοποιεί μόνο 4.000 χειρουργεία το χρόνο γιατί οι συνδικαλιστές τα ανοίγουν στις 10 και τα κλείνουν το μεσημέρι, ενώ ιδιωτική κλινική της Αθήνας με 200 κλίνες και 400 εργαζόμενους κάνει 11.000» Σε ερώτηση δημοσιογράφου απάντησε: «Το ΠΑΓΝΗ δεν κάνει πρωτοβάθμια υγεία…»

Να ζητήσει συγνώμη ζητούν οι εργαζόμενοι του ΠαΓΝΗ

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ καταγγέλλει τις ψευδείς, συκοφαντικές, προσβλητικές και προκλητικές δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη στη πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στις 06/10/2014 και στον κ. Παπαδάκη, σε βάρος του νοσοκομείου, των εργαζομένων και του σωματείου μας.

Ο κος Κεφαλογιάννης στη συγκεκριμένη εκπομπή προσπάθησε με ψέματα, συκοφαντίες και παραπληροφόρηση να απαλλάξει από τις πολιτικές ευθύνες την κυβέρνηση του, για τη τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία και η Υγεία και να τις μεταφέρει στους εργαζόμενους.

Είναι συκοφάντης ο κος Κεφαλογιάννης, γιατί γνωρίζει διαχρονικά τον αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου για πλήρη και ασφαλή λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής. Γνωρίζει ότι πρόσφατα η αναστολή καρδιοχειρουργικής επέμβασης, όπως δημόσια δήλωσαν ο διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και οι διοικήσεις νοσοκομείου και 7ης ΥΠΕ, οφείλεται στις σοβαρές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι περίσσιο το θράσος του να δηλώνει ότι το σωματείο σταματάει τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στις 1 το μεσημέρι και ευθύνεται για μεταφορά με C-130 750 ασθενών στην Αθήνα, φορτώνοντας το κόστος στους έλληνες φορολογούμενους.

Είναι προσβλητικός και ψεύτης ο κος Κεφαλογιάννης, όταν δηλώνει ότι τα χειρουργεία του νοσοκομείου με ευθύνη συνδικαλιστών ξεκινούν στις 10πμ. και σταματούν το μεσημέρι. Οι γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό του χειρουργείου γνωρίζουν τον καθημερινό αγώνα τους για να ανταποκριθούν στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά και στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εργασίας και αηδιάζουν όταν τους συκοφαντεί ο κος Κεφαλογιάννης, δίνοντας δικά του στοιχεία και κάνοντας συγκρίσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τη πραγματικότητα και δεν παίρνουν υπ’ όψη τους κανένα ποιοτικό χαρακτηριστικό.

Γνωρίζει ο κος Κεφαλογιάννης, ότι το ΠΑ.Γ.Ν.Η μαστίζεται από συνεχή υποχρηματοδότηση και πλήρη υποστελέχωση και ταυτόχρονα καλείται να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες νοσηλείας και θεραπείας του λαού της Κρήτης παρέχοντας ποιοτική τριτοβάθμια φροντίδα Υγείας και συνεχώς αυξανόμενη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, λόγω της συνολικής υποβάθμισης όλων των νοσοκομείων – Κέντρων Υγείας της Κρήτης.

Καλούμε τον κ. Κεφαλογιάννη, δημόσια να ανακαλέσει τις δηλώσεις του και να ζητήσει συγνώμη από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου και το λαό της Κρήτης.

Καλούμε τις Διοικήσεις ΠΑ.Γ.Ν.Η και 7ης ΥΠΕ ,να υπερασπιστούν τους εργαζόμενους και το νοσοκομείο, να καταδικάσουν τις δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη και να δώσουν στη δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία κίνησης ασθενών του νοσοκομείου.

Τέλος, καλούμε τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, να δώσει ανάλογο χρόνο σε εκπρόσωπο του σωματείου μας να απαντήσει στα ψεύδη και τις συκοφαντίες του κ. Κεφαλογιάννη.

Ας το ακούσετε καλά, κ. Κεφαλογιάννη, εσείς και η κυβέρνηση σας, εμείς οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ τέτοιες προσβολές, ψεύδη και συκοφαντίες δεν ανεχόμαστε. Έχουμε αποφασίσει να αγωνιστούμε για την ανατροπή της πολιτικής σας, γιατί αυτό είναι η μόνη μας ελπίδα σαν εργαζόμενοι, σαν λαός.»

Όλα αυτά μία ημέρα μετά το συγκλονιστικό γράμμα της παιδιάτρου του ΠαΓΝΗ που αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλείται να προσφέρει το κοινωνικό της έργο! Όπως  τονίζει στο γράμμα της αγαπά τη δουλειά της, την κάνει 25χρονια τώρα και κανείς και τίποτα δεν θα την εμποδίσει να το κάνει παρά τις αντιξοότητες που συναντά στο διάβα της.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχεδόν 1.000 ακίνητα έχει στην ιδιοκτησία του ο Δήμος Χανίων!

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η διαδικασία απογραφής και κτηματογράφησης...

Κορονοϊός: Το νέο στέλεχος FLiRT και οι ανησυχίες για νέο κύμα πανδημίας

Μια νέα παραλλαγή του κορονοϊού γνωστή ως FLiRT, άρχισε να εμφανίζεται στις...