16.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Τα υποβρύχια της κυβέρνησης… Βορίδη

Ημερομηνία:

Η χθεσινή παρουσίαση του προϋπολογισμού λιτότητας για το 2015, η επικείμενη ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αλλά και η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να δώσει τη δική του ψήφο εμπιστοσύνης στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζητημα των υποβρυχίων κυριαρχεί στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.«Φορολογική υστερία» είναι ο τίτλος της «Ελευθεροτυπίας» που σχολιάζει ότι βαφτίζουν εισόδημα τις παροχές, την ίδια ώρα που αυξάνουν την παρακράτηση για το σύνολο, ενώ χαρακτηρίζει προϋπολογισμό λιτότητας το νέο οικονομικό πλάνο για το 2015 και βρίσκει εκτός πραγματικότητας τα όσα προβλέπει. Την νέα εξαγγελία ότι θα φορολογούνται τα εταιρικά κινητά, οι πιστωτικές κάρτες, οι δωροεπιταγές κτλ, σχολιάζει η «Καθημερινή».

«Στοίχημα επανεκκίνησης» βλέπουν «Τα Νέα» στην πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης που κατέθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας ότι η κίνηση αυτή «οδήγησε σε σιωπητήριο εκείνους που εδώ κι ένα μήνα έσπευσαν να διακινήσουν σενάρια πρόωρων εκλογών». Η εξέλιξη αυτή δεν αρκεί για την εφημερίδα η οποία θεωρεί ότι οι 5 μήνες μέχρι την Προεδρική εκλογή αποτελούν μία αιωνιότητα, κατά την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τη θα γίνει. Στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να κάνει μια νέα αρχή, προτρέποντας για ανασχηματισμό.

«Σε μια καινοφανή κίνηση για τα βουλευτικά χρονικά, που αποτυπώνει αδρά την κατάσταση αλλά και τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς ορίζοντας τον Μάκη Βορίδη να εισηγηθεί την πρόταση για την ψήφο εμπιστοσύνης αντ’αυτού στη Βουλή», σχολιάζει το κεντρικό άρθρο της «Αυγής» με τίτλο «Κυβέρνηση Βορίδη».

Το ζήτημα των αμαρτωλών υποβρυχίων με αφορμή την καθέλκυση του «Πιπίνος» επαναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών». «Απύθμενη υποκρισία» είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας, που σημειώνει ότι ο Αντώνης Σαμαράς δίνει «άφεση αμαρτιών», ξεχνώντας τις καταγγελίες της παράταξης του και στηρίζοντας τον «συνέταιρο» του Βενιζέλο, όταν δηλώνει ότι «χάρη στον νόμο Βενιζέλου έχουμε σήμερα τα υποβρύχια». Το ότι ο Σαμαράς «αθωώνει» τον Βενιζέλο σχολιάζει και η εφημερίδα «Δημοκρατία».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ