26.8 C
Chania
Monday, May 20, 2024

Προσυνεδριακή διαδικασία της ΛΑ.Ε. Χανίων το Σάββατο 28 Μαϊου

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση της ΛΑ.Ε. Χανίων:

Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ολοκληρώθηκε η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ακόμη κόμμα από αυτά που για δεκαετίες κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε όσα κατήγγειλε στην πορεία της προς την εξουσία – ΕΝΦΙΑ, περικοπές συντάξεων, αύξηση της έμμεσης φορολογίας, πάγωμα των μισθών. Αποδέχθηκε ξένη επιτροπεία στη δημόσια περιουσία με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Περιφρόνησε τη δημοκρατία με αλλεπάλληλες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Επείγοντα Νομοσχέδια.
Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει την απώλεια δημοκρατικής και εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα επίπεδα.

Η Νέα Δημοκρατία, αφού υπερθεμάτισε στην ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου τον Αύγουστο του 2015, καταψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους τον Μάιο του 2016 γιατί ως εκ θαύματος συνειδητοποίησε ότι  «τα μνημονιακά μέτρα βλάπτουν τη χώρα και το λαό”.

Η ίδια βαθιά υποκρισία χαρακτηρίζει και τα υπόλοιπα μνημονιακά κόμματα. Η σημερινή Βουλή είναι έρμαιο των δανειστών, οι οποίοι γνωρίζουν το  τραγικά χαμηλό επίπεδο της και την αδυναμία της να δώσει διέξοδο στη χώρα.

Oλους αυτούς καθώς και το φασιστικό μόρφωμα της Χ.Α   που είναι υπεύθυνοι για την τραγική κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων τους έχουμε   απέναντι μας.

Υποστηρίζουμε ότι υπάρχει άλλη πρόταση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την ανασφάλεια, τη φτώχεια, τη μετανάστευση των νέων, την υποχώρηση της δημοκρατίας και την γεωπολιτική αδυναμία. Απαιτεί σκληρή δουλειά και πίστη στις δικές μας δυνάμεις. Εκεί πρέπει να στραφούν οι πολιτικές δυνάμεις που πραγματικά ζητούν διέξοδο για την Ελλάδα”  Με αυτή τη φιλοδοξία Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ  προχωρά στις ανοικτές προσυνεδριακές διαδικασίες  της  εν όψει του πρώτου της Συνεδρίου στην πόλη μας.

Οι προσυνεδριακές διαδικασίες ανοίγουν στα Χανιά  Το Σάββατο 28 Μαίου στις 7 μ.μ.  στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων . Τα μέλη και οι φίλοι της ΛΑΕ συζητούν , προβληματίζονται αποφασίζουν  και δρουν για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια με ορίζοντα τον Σοσιαλισμό.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ