19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Προσωπικό ζητούν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο – Επιστολή σε Θεοδωρικάκο και Σκούμα

Ημερομηνία:

Επιστολή απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ζητώντας την ενίσχυση με προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου.

Όπως τονίζεται στην επιστολή:

“Εν όψει του επικείμενου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση των Δ.Α. της Χώρας μέσω των έκτακτων μεταθέσεων έτους 2022, αιτούμαστε την ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου θέτοντας υπόψη σας την Υπηρεσιακή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παρούσα χρονική στιγμή στην Διεύθυνση μας, κατάσταση η οποία στο άμεσο μέλλον προβλέπεται περισσότερο δυσοίωνη:

  1. Αποστρατεία – Συνταξιοδότηση μεγάλου αριθμού Αστυνομικών έως την 31/12/2021 (26 στον αριθμό με επίσημα στοιχεία της Δ.Α. Ηρακλείου και κάλυψη αυτών με 16 αστυνομικούς κατά τις τακτικές μεταθέσεις τρέχοντος έτους),
  2. Επικείμενη Συνταξιοδότηση εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας λόγω ορίου ηλικίας (60 έτη) σημαντικού αριθμού Αστυνομικών για το τρέχον έτος 2022,
  3. Σημαντική υποστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών όπως των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς, Α.Τ. Χερσονήσου, Α.Τ. Μαλεβιζίου κλπ περιφερειακών Α.Τ. της Δ.Α. Ηρακλείου.

Ενδεικτικά σας αναφέρουμε:

Για το Τ.Α.Ε. Ηρακλείου μια από τις πιο νευραλγικές Υπηρεσίες του Νομού μας, επιφορτισμένη με την αστυνόμευση της υπαίθρου του Νομού Ηρακλείου και του ορεινού όγκου, αντιμέτωπη καθημερινά με βαρύνουσα εγκληματικότητα (χασισοφυτείες, ζωοκλοπές, οπλοκατοχή κλπ) έχει φτάσει στο σημείο να περιπολεί με δύο (2) άτομα ανά όχημα ενώ από την ίδρυση της μέχρι και πρόσφατα στελέχωναν το περιπολικό τέσσερα (4) αστυνομικοί ανά δυάδες ή και τριάδες οχημάτων.

Τo Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου που έχει επιφορτιστεί το μεγαλύτερο βάρος του τουρισμού στο Νομό μας με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες – τουρίστες καθημερινά. Οι συνάδελφοι μας αστυνομεύουν ένα από τους μεγαλύτερους Δήμους του Νομού Ηρακλείου χωρίς καμία ενίσχυση, τα τελευταία έτη, για την καλοκαιρινή σεζόν, αλλά και τα λοιπά Αστυνομικά Τμήματα του Νομού μας που δέχονται καθημερινά πλήθος τουριστών.

Τέλος ο Αστυνομικός Σταθμός Καστελλίου στην περιοχή του οποίου κατασκευάζεται ίσως το μεγαλύτερο έργο του αιώνα για τη Χώρα μας και κατ’ επέκταση την οικονομία και ανάπτυξη αυτής, ο Νέος Διεθνής Αερολιμένας Καστελλίου Ηρακλείου με παρούσα δύναμη 4 αστυνομικών αντιλαμβάνεστε ότι είναι αδύνατον να καλύψει τις βασικές ανάγκες αστυνόμευσης, ασφάλειας εγκαταστάσεων, προσώπων και πρόληψης της εγκληματικότητας στην περιοχή αστυνόμευσης του.

Με βάση τις παραπάνω ανάγκες παρακαλούμε για την ενίσχυση με σημαντικό αριθμό Αστυνομικών στη Διεύθυνση μας κατά τις προσεχείς έκτακτες μεταθέσεις έτους 2022, στηρίζοντας αφενός το έργο των ήδη υπηρετούντων Αστυνομικών της Δ.Α. Ηρακλείου και συμβάλλοντας αφετέρου στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών του Νομού μας.

Οι κ.κ. Βουλευτές του Νομού Ηρακλείου στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται για τις δικές τους ενέργειες, συμβάλλοντας με αυτές στην καλύτερη δυνατή λύση για μια επαρκέστερη αστυνόμευση των περιοχών του Νομού μας”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...