23.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Προφεστιβαλική εκδήλωση για το 40ο φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητής

Ημερομηνία:

Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόϊ των ονείρων και των ανθρώπων .

Συνεχίζουμε!

Προφεστιβαλική εκδήλωση στους Άγιους Πάντες (Μπαμπαλής)Αποκορώνου

Τρίτη 12 Αυγούστου στις 8 μ.μ

   Το φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια πολύμορφων εκδηλώσεων,συνδυάζοντας την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης,αθλητικές δραστηριότητες, με συναυλίες,αφιερώματα.Στήνεται κάθε χρόνο από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ και του ΚΚΕ με μεράκι και ενθουσιασμό.Στις εκδηλώσεις του όλα αυτά τα χρόνια έχει προσελκύσει χιλιάδες λαού και νεολαίας και έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις σαν ένα μεγάλο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός.Αντέχει στο χρόνο γιατί μέσα από αυτό προβάλλεται η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ,που στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Το ταξίδι του Φεστιβάλ στα Χανιά συνεχίζεται στους Αγίους Πάντες(Μπαμπαλής) του Αποκόρωνα.Σε αυτήν την εκδήλωση επιδιώκουμε να συναντηθεί ο κόσμος που αγωνίστηκε την χρονιά που μας πέρασε.Καλούμε την φτωχή και μεσαία αγροτιά που έδωσε την μάχη στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια ενάντια στην πολιτική της ΕΕ,που με την εφαρμογή της ΚΑΠ διώχνει την νεολαία από τα χωριά και οδηγεί κτηνοτρόφους και αγρότες σε οικονομική καταστροφή.Θα είναι εκεί οι μαθητές, που έδωσαν τον αγώνα ενάντια στο σχολείο- εξεταστικό κέντρο, που κάνει την παιδεία ακριβό εμπόρευμα,οδηγώνατας τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.Θα είναι οι εκπαιδευτικοί,που όρθωσαν το ανάστημά τους και δεν φοβήθηκαν τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.Η ΚΝΕ και το ΚΚΕ καλεί τον λαό του Αποκόρωνα να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα ενάντια στην ΕΕ και τις πολιτικές της,όποια κυβέρνηση και αν έχουμε απέναντί μας.Είναι πιο επιτακτική ανάγκη από ποτέ η οικοδόμηση μιας μεγάλης Λαϊκής Συμμαχίας που θα εμποδίσει τα νέα μέτρα,θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τους ανέργους,θα διεκδικήσει δωρεάν πρόσβαση για την νεολάια στην παιδέια και στον αθλητισμό.Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για διέξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού,με στόχο ο λαός να γίνει αφέντης του πλούτου που παράγει.Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που δολοφονούν λαούς όπως τον λαό της Παλαιστίνης.Που μας βάζουν σε κινδυνο καταστρέφοντας τα χημικά της Συρίας στις θάλασσες μας.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει :

  • Ομιλία-Συζήτηση : Λαίκή Συμμαχία,ο μόνος δρόμος για έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού
  • Κρητικό γλέντι με τον Γιώργο Γαλάνη και το συγκρότημά του
"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ