21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρωταθλητής στους Παίδες ο Κύδων

Ημερομηνία:

Αν και από την αρχή της περιόδου το “Ηράκλειο” φάνταζε το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, ο Α.Ο. Κύδων έκανε τη μεγάλη έκπληξη και έφτασε στη σημαντική επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος.Τα “παιδιά” του Λευτέρη Θεοδωράκη μετά από συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισαν την ηρακλειώτικη ομάδα με 57-54 στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισού, σε εξ αναβολής αγώνα για την 8η αγωνιστική, “σφραγίζοντας” τον τίτλο στην κατηγορία Παίδων.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στην αναμέτρηση και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα με 7 πόντους (19-12). Το Ηράκλειο επανέκαμψε και μείωσε στον πόντο (29-28).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να ξεφύγουν με 8 πόντους διαφορά στο 30′. Οι παίκτες του Κύδωνα όμως έκαναν κατάθεση ψυχής στο τελευταίο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 21-10 έφτασαν στην ανατροπή και την νίκη-τίτλου.

Μετά το τέλος ακολούθησαν τα έξαλλα πανηγύρια και η απονομή του τροπαίου στους πρωταθλητές. Την αποθέωση από τους παίκτες του γνώρισε ο προπονητής της χανιώτικης ομάδας Λευτέρης Θεοδωράκης, με τα “παιδιά” του να τον… πετάνε στον αέρα!

Α.Ο. Κύδων-Ηράκλειο 57-54

Τα δεκάλεπτα: 19-12, 29-28 ημίχρονο, 36-44, 57-54 τελικό

Α.Ο. Κύδων (Λευτέρης Θεοδωράκης): Βυζουκάκης, Βλαχάκης 13(1), Σκανδάλης 10, Περάκης, Βροντάκης, Φιωτοδημητράκης 6, Πρωτοπαπαδάκης 2, Μυλωνάκης, Αλεξίεβ 9, Ξυλάκης 13, Χαραλαμπάκης 4, Χριστοφορίδης .

Ηράκλειο (Α. Πινακουλάκης-Ι.Κυριάκογλου): Καλαϊτζάκης, Γεωργόπουλος 4, Στεφανάκης, Θεοδωρίδης 19(1), Σπυριδάκης 4, Γιάνναρης, Τσαγκαράκης 2, Παπασταυράκης 2, Σαμιώτης 4, Φραγκιαδάκης 15(2), Σταφυλάκης, Πεδιαδιτάκης 4.

Κύδων: Ανακοίνωση διαμαρτυρίας

Λίγες ώρες πριν τον αγώνα για το πρωτάθλημα Παίδων της ΕΚΑΣΚ ανάμεσα στον Κύδωνα και το Ηράκλειο η επιτροπή μπάσκετ της χανιώτικης ομάδας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την απορία της για την αλλαγή ημέρας διεξαγωγής του παιχνιδιού.

Αναλυτικά:

Η ανακοίνωση αυτή γράφτηκε με αφορμή τον αγώνα παίδων ΚΥΔΩΝ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ, που ουσιαστικά κρίνει το πρωτάθλημα και σκοπό έχει να ενημερώσει τους φίλους του μπάσκετ της Κρήτης και αν γίνεται να προβληματίσει κάποιους.

Γράφτηκε και στέλνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πριν γίνει το παιχνίδι για να μη θεωρηθεί αποτέλεσμα υπεροψίας σε περίπτωση νίκης της ομάδας μας, για την οποία ήμαστε σίγουροι, αλλά επειδή στον αθλητισμό υπάρχει και η ήτα, ούτε σαν δικαιολογία που παρ’ ελπίδα χάσουμε.

Το παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο για την 3η αγωνιστική του δευτέρου γύρου και ενώ προετοιμαζόμασταν για τον αγώνα τίτλου, αιφνιδιαστικά, λίγες μέρες πριν, μας ενημέρωσαν ότι όλη η αγωνιστική αναβάλλεται. Η επίσημη δικαιολογία ήταν το τουρνουά παμπαίδων της Σητείας και η συμμετοχή σ’ αυτό προπονητών και αθλητών. Αλλά όλη η μπασκετική Κρήτη ξέρει ότι πραγματική αιτία ήταν ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων ήταν τέτοια που δεν ευνοούσε τους αντιπάλους μας. Υπογραμμίζουμε ότι από τις 6 ομάδες της τελικής φάσης των παίδων μόνο Ηράκλειο και Ακρωτήρι ήταν στη Σητεία, ενώ το Ηράκλειο που θεωρητικά θα είχε πρόβλημα, ορίστηκε να παίξει εξ’ αναβολής παιχνίδι (Ιεράπετρα) που εκκρεμούσε από την 1η αγωνιστική. Η αγωνιστική αναβλήθηκε χωρίς να ανακοινωθεί πότε θα γίνει και μετά τη διαμαρτυρία μας για την αγωνιστική απραξία της ομάδος μας πριν από το ντέρμπι ορίστηκε να γίνει στο τέλος του πρωταθλήματος.

"google ad"

Στις υπόλοιπες αγωνιστικές σε συναντήσεις μας με ανθρώπους όλων των Νομών της Κρήτης ακούσαμε εκφράσεις για το γεγονός: «τους μάθαμε τόσο καιρό», «μια ζωή τα ίδια κάνουν» κ.λπ.

***Αυτούς που χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα, ακόμα και στα παιδικά πρωταθλήματα, τους παραδίδομε στη κρίση των φιλάθλων του μπάσκετ της Κρήτης.

Υπάρχει και συνέχεια:

Λίγες μέρες πριν διεξαχθεί το παιχνίδι, ερωτηθήκαμε και απαντήσαμε αρνητικά αν συμφωνούμε να γίνει το παιχνίδι αντί για Σάββατο, που διεξάγεται το πρωτάθλημα παίδων, να γίνει Κυριακή διότι δύο αθλητές από το Ηράκλειο, (όπως ισχυρίστηκε το αντίπαλο σωματείο) θα έπαιρναν μέρος το Σάββατο σε παιχνίδι Α2 (Εθνικής) κατηγορίας. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι αυτός είναι ο πραγματικός λόγος, όταν στο σύνολο του πρωταθλήματος Α2 η συμμετοχή του ενός ήταν λίγα δευτερόλεπτα ενώ του άλλου ελάχιστα λεπτά και θα έπαιζαν τώρα την παραμονή της μετακίνησής τους στα Χανιά για αγώνα τίτλου;

Επειδή οι αγώνες του παιδικού γίνονται κάθε Σάββατο και το συγκεκριμένο Σάββατο στην πόλη μας δεν είχαμε ιδιαίτερα αθλητικά γεγονότα, μετά από καιρό είχαμε ετοιμάσει μια μεγάλη μπασκετική γιορτή και έτσι αρνηθήκαμε τη πρόταση. Την Τετάρτη 17 Απρ. στείλαμε την γραπτή αρνητική απάντηση και αργά το μεσημέρι ορίστηκε ο αγώνας από την ΕΚΑΣΚ για το Σάββατο 20 Απρ. (όπως ήταν κανονικά) Έχοντας επομένως καθορισμένη ημερομηνία και ώρα του αγώνα, τυπώσαμε προσκλήσεις, αφίσες που άρχισαν να εμφανίζονται στη πόλη. Με μεγάλη μας όμως έκπληξη, την επομένη, διαβάσαμε για αλλαγή ημέρας και ώρας του αγώνα. Δηλαδή, σας ρωτάμε αν δέχεστε αλλαγή, αλλά όποια και αν είναι η απάντησή σας εμείς αποφασίζουμε, εμείς έχομε το καρπούζι εμείς και το μαχαίρι. ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να διευκρινίσουμε, ότι παρόλο που κανείς κανονισμός της ΕΟΚ ή της ΕΚΑΚ και καμιά προκήρυξη πρωταθλημάτων δεν αναφέρουν τίποτα, ήμαστε υπέρ της διευκόλυνσης των νεαρών αθλητών να συμμετάσχουν σε αγώνες των ανδρικών ομάδων, ιδιαίτερα των εθνικών κατηγοριών, για την αγωνιστική ντους βελτίωση και την απόκτηση εμπειριών. Όταν όμως κάποιοι αυτό το χρησιμοποιούν σαν «φτηνό κολπάκι» για μεθοδεύσεις όπως το να δίδουν τους αγώνες όποτε τους βολεύει , τότε το πράγμα αλλάζει. Απόδειξη γι’ αυτό ο χρόνος συμμετοχής όλων των νεαρών αθλητών. (όταν γράφτηκε αυτό το κείμενο δεν είχε γίνει ο αγώνας που επικαλέστηκαν οι αντίπαλοι). Είμαστε περίεργοι, αν και για πόσο χρόνο θα παίξουν οι εν λόγω αθλητές.

Αφού ευχαριστήσουμε τα μέσα που θα φιλοξενήσουν τις απόψεις μας, ζητάμε να τις δημοσιεύσουν μετά τον αγώνα για να μην δημιουργηθεί ένταση στο παιχνίδι. Θέλουμε τα παιδιά να ξεκινήσουν τον αγώνα σαν φίλοι να τελειώσουν έτσι και να συνεχίσουν να είναι φίλοι και μετά το παιχνίδι. Ας κερδίσει δε ο καλύτερος.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες γιατί κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν οι καλύτερες, αλλά και σε όλα τα παιδιά που πήραν μέρος στα πρωταθλήματα υποδομών. Επίσης ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όποια ομάδα από τις δύο συνεχίσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, όπως και στον Εργοτέλη (εφηβικό).

Η Επιτροπή Μπάσκετ ΚΥΔΩΝ”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της τοποθέτησής του κατά τη...

Εργασίες του Δήμου Χανίων στα πεζοδρόμια της οδού Αποκορώνου από τη Δευτέρα 1 Απριλίου

Συνεχίζονται από τον Δήμο Χανίων οι μεγάλες παρεμβάσεις ανακατασκευής...

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Την ομόφωνη ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για την κατηγορία...