15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Πρωτοβουλία Αντίστασης: Έξω τα πλοια του θανάτου

Ημερομηνία:

Και η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρεται στην επίσκεψη του αεροπλανοφόρου Τρούμαν στα Χανιά:

Μετά το ελικοπτεροφόρο ‘’H.W.Williams’’που ήδη βρίσκεται στο λιμάνι ,και  το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο ”H.Truman”  θα καταπλεύσει στη βάση της Σούδας  τις επόμενες μέρες . Για πολλοστή φορά ο τόπος μας  χρησιμοποιείται σαν ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αλλά και σαν ” τόπος αναψυχής” των πληρωμάτων του. Το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, με πλήρωμα 5000 ανδρών ,είναι από τα πιο σημαντικά όπλα  μιας φονικής μηχανής που βρίσκεται διαρκώς σε πολεμικές επιχειρήσεις ανά το πλανήτη και με βαρύ ιστορικό καταστροφής  χωρών και μακελέματος λαών.

Είναι φανερό ότι η βάση της Σούδας αναβαθμίζεται διαρκώς ,οι διάφορες υποστηρικτικές  εγκαταστάσεις μεγεθύνονται και απλώνονται σε όλο και μεγαλύτερη περιοχή ενώ πλέον τακτικά ελλιμενίζονται  τα πολεμικά πλοία του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Οι  διεθνείς στρατιωτικές  ασκήσεις με κέντρο τη βάση της Σούδας δίνουν και παίρνουν.

Συνολικά  η  εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ μεγαλώνει συνεχώς. Η υπογραφή των  νέων στρατιωτικών συμφωνιών με ΗΠΑ και Γαλλία, η συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις μέχρι το Σαχέλ της Αφρικής  και  φυσικά το  άπλωμα των αμερικάνικων βάσεων από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα  φανερώνουν ότι όλη η χώρα είναι στη διάθεση των φονιάδων των λαών !Και από δίπλα οι θηριώδεις δαπάνες για τις πολεμικές αγορές από τους ”προστάτες μας ”την ίδια ώρα που λαός πρέπει να μάθει να ζει χωρίς νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας και χωρίς ρεύμα και πετρέλαιο στη καρδιά του χειμώνα…

Η πολιτική της υποτέλειας και των τυχοδιωκτισμών, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, και υπηρέτησε με συνέπεια  και ο ΣΥΡΙΖΑ,  μετατρέπει τη  χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης  με το πιο απροκάλυπτο πλέον τρόπο .Η ντόπια αστική τάξη σε ένα γεωπολιτικά  εύφλεκτο τοπίο, αναζητεί ρόλους στα πλαίσια της εξάρτησης και  ευελπιστεί  στην εύνοια των προστατών της  απέναντι στην αστική τάξη της Τουρκίας  .Για αυτό  και κοψομεσιάζονται να καλωσορίσουν  τα πλοία του θανάτου  των ιμπεριαλιστών…

Για το λαό και τη νεολαία η πραγματικότητα είναι διαφορετική…

Την ίδια στιγμή που στην Ουκρανία ο ανταγωνισμός των ιμπεριαλιστών και ιδιαίτερα ΗΠΑ-Ρωσίας  ”χτυπάει κόκκινο” και οι λαοί απειλούνται με τις συνέπειες μιας θερμότερης ανάφλεξης…

….το αλυσόδεμα της χώρας στο άρμα  του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού μας κάνει μαγνήτη πολεμικών  απειλών και συνολικότερα μας βάζει μπροστά σε μεγάλους κινδύνους που αφορούν τη ζωή και το μέλλον μας.

Οι  περιβόητοι ”προστάτες μας” δε μας προστατεύουν αλλά μας σπρώχνουν όλο και πιο βαθιά στο σπιράλ του πολέμου που εξελίσσεται στη γειτονιά μας.

Είναι επιτακτική ανάγκη του σήμερα το ξαναδυνάμωμα του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Για να σταματήσει ο τόπος μας να είναι ορμητήριο φονιάδων και να υποδέχεται κάθε τόσο τα πλοία του θανάτου .Για να χτιστούν γέφυρες φιλίας και αλληλεγγύης με τους γειτονικούς λαούς κόντρα στο δηλητήριου του εθνικισμού .Είναι η μοναδική διέξοδος στους κίνδυνους που είναι μπροστά μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...