20.8 C
Chania
Monday, May 27, 2024

Πρωτομαγιά στις Κουκουναριές Αρκαδίου

Ημερομηνία:

Πρωτομαγιά στην περιοχή Κουκουναριές, στην Ιερά Μονή Αρκαδίου, διοργανώνουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου.

«Εμείς βάζουμε το αρνί και το κρασί, εσείς βάλτε το κέφι σας! (και ό,τι άλλο θέλετε)» είναι το σύνθημα της γιορτινής εκδήλωσης των πολιτιστικών συλλόγων.

Ευχής έργον για τη διοργάνωση είναι ο καιρός να αλλάξει ρότα και να είναι «σύμμαχος» των διοργανωτών, αν όμως αυτό δε συμβεί τότε η εκδήλωση θα αναβληθεί για την ερχόμενη Κυριακή.
Όπως τόνισε  στη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο Στέλιος Χαρκιανάκης, δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα της ενότητας Αρκαδίου, η εκδήλωση διοργανώνεται για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της συνεργασίας των πολιτιστικών φορέων της ενότητας Αρκαδίου.  Σημείωσε πως αναμένεται να δώσει το παρών πολύς κόσμος και γι’ αυτό ο δήμος έχει κινητοποιήσει και ενημερώσει για μέτρα ασφαλείας την τροχαία, την πυροσβεστική, τους εθελοντές σαμαρείτες.

Από την πλευρά του ο Νικόλαος Βασιλάκης, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, τόνισε πως «αποφασίσαμε να γιορτάσουμε  την Πρωτομαγιά όλοι μαζί στο Αρκάδι για να ενώσουμε τους δημότες μας  και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να περάσουν οι δημότες μας μια αξέχαστη Πρωτομαγιά».

Σημείωσε ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι μαζί με κάποιους κτηνοτρόφους από την περιοχή, δίνουν το κρέας «το οποίο θα μαγειρέψουμε εκείνη τη μέρα και θα το προσφέρουμε στον κόσμο μαζί με κρασί για πιλάφι. Στόχος να θυμηθούνε όλοι τις παραδόσεις που τείνουν να χαθούν.
Ο κάθε ένας βέβαια μπορεί να φέρει ότι θέλει μαζί του για να ψήσουμε και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί».

Ο Μιχάλης Αποστολάκης, γραμματέας της συντονιστικής επιτροπής των πολιτιστικών συλλόγων καλεί να δώσουν το παρών τόσο οι δημότες του Ρεθύμνου όσο και πολίτες άλλων δήμων σε αυτήν την εκδήλωση που όπως είπε την σκέφτονται χρόνια αλλά πρώτη φορά γίνεται πραγματικότητα.
Αξίζει αν σημειώσουμε πως τον κόσμο θα διασκεδάσει με κρητική μουσική το συγκρότημα του Γιώργου Μαυρογιαννάκη και ο Γιώργος Ψαρουδάκης οι οποίοι προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένα πράγμα είναι ασυγχώρητο: Η αναισθησία και η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ τους

Από το fb του δημοσιογράφου Δημήτρη Αλικάκου Αυτές οι δυο...

Εμπρησμός από πρόθεση η φωτιά στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία

Επιβεβαιώθηκε η αρχική πεποίθηση των Αρχών ότι η φωτιά που ξέσπασε...

Παναθηναϊκός: Ανεπανάληπτη υποδοχή για τον “επτάστερο” στο ΟΑΚΑ

Από το Βερολίνο στην Αθήνα και από το αεροδρόμιο...