18.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων: Ο τουρίστας θα έρθει στο ξενοδοχείο με μια απλή μάσκα και θα την πατήσει ο Έλληνας ξενοδόχος;

Ημερομηνία:

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος, μίλησε για τους φόβους και τις αμφιβολίες των ξενοδόχων σχετικά με λειτουργία του τουρισμού φέτος.

Εντελώς ρευστή είναι η κατάσταση στον τουρισμό με χιλιάδες ξενοδόχοι να μην έχουν αποφασίσει αν και με ποιον τρόπο θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι η αρμόδια να αποφασίσει, καθώς το πλαίσιο συστάσεων από την Κομισιόν, έχει θετικά στοιχεία που αναγνωρίζει τον τουρισμό σαν σημαντική οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Θέλει να έχει ως σημαντικό στοιχείο την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών, όμως βλέπουμε ότι τελικά οι χώρες θα πρέπει να συζητήσουν από κοινού», δήλωσε στο Mega o Γ. Τάσιος.

«Βλέπουμε μια αοριστία για τα λεγόμενα τεστ. Πρέπει αν δούμε πως μπορούμε να οχυρωθούμε. Η κομισιόν έβαλε ένα γενικό πλαίσιο κι εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να δούμε τις διακρατικές συμφωνίες», πρόσθεσε.

«Ερχόμαστε στην πραγματικότητα της χώρας, η σεζόν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Πρέπει να ετοιμαστούμε για δύσκολες συνθήκες. Αν έχουμε ελεύθερη μετακίνηση, με μια απλή μάσκα, ο τουρίστας θα έρθει στο ελληνικό ξενοδοχείο και θα την πατήσει ο Έλληνας ξενοδόχος;», διερωτήθηκε.

«Μέσα στο αδιέξοδο, η Ελλάδα έβαλε τα δικά της ζητήματα, όμως φαίνεται πως η Ευρώπη θέλει να αφήσει ένα πιο χαλαρό σχέδιο που θα διαπραγματευτούν οι χώρες

Πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, άμεσα, γιατί έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες για τον ελληνικό τουρισμό», κατέληξε.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...