“Πρόκληση οι δηλώσεις του Δημάρχου σε Γερμανική εφημερίδα”: Κινητοποίηση της Επιτροπής Αγώνα κατά της ακρίβειας την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Η Επιτροπή Αγώνα κατά της Ακρίβειας νομού Χανίων (Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, Μισθωτών Τεχνικών, Επισιτισμού, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Οικοδόμων, Αγροτικού Συνεταιρισμού και ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, που συγκροτήθηκε σε σύσκεψη στο Πάρκο Ειρήνης κ Φιλίας την Παρασκευή 8 Ιουλίου),καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, την νεολαία των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, συνολικά τον χανιώτικο λαό να συμμετάσχει μαζικά στην κινητοποίηση που θα γίνει την Τετάρτη 20/07 στις 6:00 μ.μ στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Καθημερινά η ακρίβεια, ακόμα και σε βασικά είδη κατανάλωσης (όπως γάλα, ψωμί, λάδι, κρέας, χαρτικά κτλ), τσακίζει κόκκαλα, και την ίδια ώρα ο μισθός και οι συντάξεις μας εξανεμίζονται τις πρώτες μέρες του μήνα.

Όλο και περισσότερες λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ρεύματος και του Φυσικού Αερίου, τις υποχρεώσεις τους σε ενοίκια, καύσιμα κτλ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση βλέπουμε την κυβέρνηση να μοιράζει ψίχουλα για την ακραία φτώχεια και το Δήμαρχο Χανίων κ. Σημανδηράκης, αντί να σκύψει πάνω από τα πραγματικά προβλήματα του χανιώτικου λαού, να καλεί γερμανούς συνταξιούχους να περάσουν το χειμώνα στα Χανιά «μακριά από τις κρίσεις».

Αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις του Δημάρχου σε Γερμανική εφημερίδα , όπου δήλωσε ότι στα Χανιά δεν έχουμε ανάγκη από θέρμανση τον χειμώνα.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, την στιγμή που χιλιάδες εργαζόμενοι στον Νομό Χανίων δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς, πολλοί κάνοντας 2 δουλειές για να πληρώσουν τους λογαριασμούς, την στιγμή που χιλιάδες αγρότες στενάζουν από την ακρίβεια στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα αγροεφόδια, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροί και μεσαίοι ΕΒΕ της Πόλης μας, βρίσκονται μπροστά στα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η πολιτική που υλοποίησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το Α΄εξάμηνο του 2022 , πάνω από 17260 ακίνητα βγήκαν σε πλειστηριασμό, ενώ τράπεζες, επενδυτικά funds ετοιμάζονται να ξεσαλώσουν το επόμενο διάστημα , εκμεταλλευόμενοι τους νόμους της Ν.Δ , όσο και των προηγούμενων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν ανεχόμαστε εν έτει 2022, να θεωρείται πολυτέλεια να μπορείς να ζεσταθείς στο σπίτι σου τον χειμώνα, να μπορείς να ανάψεις κλιματιστικό το καλοκαίρι, να δουλεύομε ήλιο με ήλιο για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς.

Απαιτούμε από την Δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των δημοτών, των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε :

  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τις εργατικές – λαϊκές οικογένειες, τους επαγγελματίες. Κατάργησή τους για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000€.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμΕΑ και συνταξιούχους. Δωρεάν  μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών.
  • Αξιοποίηση και επισκευή των εγκαταλελειμμένων δημόσιων χώρων. Λειτουργία εστιών φοιτητών, ανέργων και αστέγων. Ιδιαίτερη μέριμνα για εξασφάλιση στέγης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και το νεοδιόριστο ιατρικό προσωπικό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας (αγροτικούς, επικουρικούς κτλ).
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές. Διεύρυνση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων από την νέα χρονιά σε όλα τα σχολεία του Νομού. Εξασφάλιση του ανοίγματος των σχολείων με όρους υγιεινής και ασφάλειας ( μόνιμο και επαρκές προσωπικό σχολικής καθαριότητας , κτηριακές υποδομές κτλ.)
  • Έκτακτη επιχορήγηση για την ομαλή λειτουργία των αθλητικών και άλλων κοινωνικών υποδομών. Κατάργηση κάθε χαρατσιού για την πρόσβαση σε αθλητικούς χώρους. Δωρεάν παραχώρηση στα αθλητικά σωματεία των δημοτικών αθλητικών χώρων.
  • Δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών για όλα τα παιδιά.
  • Επέκταση του δικτύου υποδομών για δημιουργική απασχόληση βρεφών, νηπίων, παιδιών και των ΑμΕΑ, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό για την στελέχωση του, με ιδιαίτερη πρόβλεψη για τους θερινούς μήνες.

Όλοι και όλες Τετάρτη 20/07 στις 6:00 μ.μ  στην κινητοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλοι στον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και στην φοροληστεία, για την υπεράσπιση του εργατικού- λαϊκού εισοδήματος.