18.8 C
Chania
Monday, May 27, 2024

Πρόταση για εξοικονόμηση πόρων και προστασία περιβάλλοντος

Ημερομηνία:

Στο Δήμο Κισσάμου όπως και σε άλλους Δήμους υπάρχουν δεκάδες κτίρια Δημοτικά , Παλαιά Σχολεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί εν λειτουργία Δημαρχεία των πρώην Δήμων κλπ.
Για όλα αυτά τα κτίρια προκύπτει ένα σημαντικό κόστος για θέρμανση, ηλεκτρισμό & φωτισμό.

Είναι λοιπόν ανάγκη η νέα Δημοτική Αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση παλαιότερης πρότασης μου ή οποία ήταν καταρχήν η νομιμοποίηση των Δημοτικών Κτιρίων και στ η συνέχεια να προχωρήσουμε στην υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα «εξοικονομώ» .Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτεί δράσεις όπως η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, αντλιών θερμότητας κλπ καθιστώντας τα κτίρια ενεργειακά αυτάρκη.

Δηλαδή ο Δήμος θα γίνεται «αυτοπαραγωγός ρεύματος» όσον αφορά τα Δημόσια & Δημοτικά Κτίρια.

Σύμφωνα με το Ν 4178/2013 ΥΠΕΚΑ μεταξύ άλλων δίνεται η δυνατότητα στο Δήμο & το Δημόσιο να νομιμοποιήσει τα κτίρια που του ανήκουν, προϋπόθεση απαραίτητη για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «εξοικονομώ».

Εάν υλοποιήσουμε την παραπάνω πρόταση ο Δήμος Κισσάμου θα ελαφρύνει τον προϋπολογισμό του τουλάχιστον κατά 90000€ / έτος. Τα χρήματα τα οποία θα εξοικονομήσει θα μπορούσε να τα επενδύσει (πχ μελέτες) με πολλαπλάσιο όφελος.

Ας μην ξεχάσουμε βέβαια εκτός από το οικονομικό και το περιβαλλοντικό όφελος το οποίο κατά την άποψη μου είναι ακόμα σημαντικότερο. Ελπίζω η νέα Δημοτική Αρχή, να αξιολογήσει θετικά την πρόταση και να την υιοθετήσει.

Κουκουράκης Κων/νος
Π. Δήμαρχος Ιναχωρίου
Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ