17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πρώτες κινήσεις στήριξης του Γ. Παπανδρέου εντός του ΠΑΣΟΚ

Ημερομηνία:

Πέρασαν μόλις δύο 24ωρα από την επιστολή του Γιώργου Παπανδρέου στον Ευάγγελο Βενιζέλο, με την οποία του ζητούσε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου και την αλλαγή προέδρου, και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες κινήσεις στήριξης του πρώην Πρωθυπουργού.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης με δήλωση του σημειώνει πως «η πρότασή του δίνει ξανά φωνή στους πολίτες… μέσα από ένα ανοικτό Συνέδριο, όπου θα επανεξεταστούν θέσεις, προγράμματα και πρόσωπα», ενώ ο έτερος βουλευτής Θ. Μωραΐτης σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει «να πάει σε ένα Συνέδριο και ο καθένας θα ζυγιστεί. Δεν είμαστε κλωτσοσκούφι».

Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας λέει «όχι», και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση στη Δημοκρατική Παράταξη, δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις διαδικασίες για το συνέδριο και συντάσσεται με τη θέση του Γιώργου Παπανδρέου για ανοικτό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα γνωστοποιεί ότι από τις 3 Οκτωβρίου είχε κάνει κοινωνό των απόψεών της τη Χαριλάου Τρικούπη.

Την ίδια ώρα, μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα υπό το όνομα «Δίκτυο αυτοοργάνωσης» καλεί μέσω του Facebook σε συγκέντρωση στο Βελλίδειο την Παρασκευή λέγοντας: «Πάμε από τη βάση, λοιπόν, κάνοντας το Ξεκίνημα από την Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, ώρα 19:30, στο Βελλίδειο -εκεί, θα τα πούμε όλα αναλυτικά».

Η ομάδα έφτιαξε και ένα βίντεο με τίτλο «Εμείς Πάμε! Εσύ θα ‘ρθεις;», διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «πολιτική και κοινωνική αυτό-οργάνωση, πρωτοβουλία για τη δημιουργία προοδευτικού δικτύου».

Η εν λόγω κίνηση έρχεται μία μέρα μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοζάνη με αφορμή την παρουσίαση και εκεί της έκθεσης ιστορικού υλικού του ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Σύμφωνα με στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για τους «τριαντάρηδες και σαραντάρηδες του Γιώργου, που δεν έφυγαν στιγμή από κοντά του» και που «βρέθηκαν στο συμπόσιο της Σύμης το περασμένο καλοκαίρι».

Από την πλευρά του ο πρώτος τη τάξει υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιάννης Ραγκούσης, πήρε θέση αναφορικά με την πρόταση Παπανδρέου, ανεβάζοντας στον λογαριασμό του στο Facebook κείμενο μέσω του οποίου επιτίθεται με βαρύτατες εκφράσεις στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, χαρακτηρίζοντας την «πρωτοβουλία» Παπανδρέου ως τη «μόνη εφικτή και ρεαλιστική κατεύθυνση που οδηγεί στην πραγματικότητα, όχι στην εκλογική επιβίωση του σημερινού ΠΑΣΟΚ αλλά στη γέννηση ενός νέου, σύγχρονου, προοδευτικού πολιτικού υποκειμένου, που επιτέλους θα κοιτά μπροστά και ψηλά κι όχι πίσω και κάτω».

Παράλληλα, δηλώνει αποφασισμένος να επιστρέψει στη συλλογική, ενεργό πολιτική, μιλώντας μάλιστα για μία «νέα ενότητα για το μέλλον όλων των προοδευτικών πολιτών και αξιόπιστων πολιτικών που είναι σήμερα διασκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του πολιτικού ορίζοντα». «Από τη ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ (μη περιλαμβανομένης της δημαγωγικής του ηγεσίας) και τις υγιείς πατριωτικές δυνάμεις του πολιτικού φιλελευθερισμού κι όχι του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού».

Μάλιστα ο κ. Ραγκούσης δηλώνει ότι δεν γνώριζε την πρόταση του Γ. Παπανδρέου, ούτε εκείνος τη δική του δημόσια τοποθέτηση.

Τέλος, σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, οι κινήσεις του Γ. Παπανδρέου έχουν στόχο τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και ο πρώην Πρωθυπουργός δεν πρόκειται «να διακινδυνεύσει την πορεία της χώρας».

Άλλωστε, λένε τα ίδια στελέχη, ο Γ. Παπανδρέου, στη γραπτή απάντηση που έστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, σημειώνει ότι «την περίοδο 2009-2011 το ΠΑΣΟΚ έκανε το πατριωτικό του καθήκον» και η κριτική στον σημερινό Πρωθυπουργό είναι για τη στάση του όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

πηγή: naftemporiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...