22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πρώτη συνάντηση της Επιστημονικής Επιτροπής “Study in Crete”

Ημερομηνία:

Την πρόθεσή τους να προωθήσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία “Study in Crete”, επικύρωσαν με τη συγκρότηση Επιστημονικής Επιτροπής και την πρώτη συνεδρίασή της, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022 στην Πρυτανεία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Χανίων Ν.Δ., καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Αντώνης Παπαδεράκης και εκπρόσωποι των διοικήσεων των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης) και των Ερευνητικών Ιδρυμάτων της Κρήτης (Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ΜΑΙΧ, ΕΛΚΕΘΕ, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ).

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύνταξη Τεχνικού Δελτίου της δράσης, το οποίο θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης και θα περιλαμβάνει τη δημιουργία Ψηφιακής Πύλης “Study in Crete”, τη δημιουργία προωθητικού υλικού και τη σύσταση και στελέχωση ενός κεντρικού Γραφείου Υποστήριξης της δράσης “Study in Crete”, το οποίο θα προωθεί τα υφιστάμενα ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών (μεταπτυχιακά, θερινά σχολεία) σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ιδρυμάτων.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Βασίλης Διγαλάκης τόνισε ότι «ο στόχος του “Study in Crete”, της καθιέρωσης, δηλαδή, της Κρήτης ως κυρίαρχου εκπαιδευτικού και ερευνητικού κέντρου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη αρχίζει να υλοποιείται. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της σημερινής πρώτης συνεδρίασης της Επιστημονικής Επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Κρήτης με σκοπό την προετοιμασία τεχνικού δελτίου της δράσης, το οποίο θα υποβληθεί προς χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Κρήτης. Οι παρατηρήσεις των μελών της Επιτροπής ήταν ιδιαίτερα ουσιαστικές, με κοινό στόχο όλων να καταστήσουμε το νησί εκπαιδευτικό και ερευνητικό προορισμό φοιτητών και ερευνητών από το εξωτερικό.

Ευχαριστώ τις διοικήσεις όλων των ιδρυμάτων και ιδιαιτέρως τον πρύτανη του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη για τον συντονισμό της δράσης. Θα συνεχίζω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις το σημαντικό αυτό εγχείρημα γιατί είναι πεποίθησή μου ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλασιαστικά, τόσο για την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, όσο και για την ίδια την Κρήτη, την τοπική κοινωνία, την παραγωγή και την οικονομία».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...