14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

“Μια μέρα σαν φοιτητές”: Βιωματική επίσκεψη του Τομέα Δομικών του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης

Ημερομηνία:

Οι μαθητές του Τομέα Δομικών του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων έζησαν “μια μέρα σαν φοιτητές” του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σκοπός να πάρουν μια γεύση της φοιτητικής ζωής σε ένα αντικείμενο που σχετίζεται με οσα μαθαίνουν στο σχολείο. Μια γεύση που οι καθηγητές τους ελπίζουν ότι θα τους δώσει το έναυσμα, με αισιοδοξία, να οραματιστούν το μέλλον τους.

Διαβάστε τι αναφέρετε σε σχετικό κείμενο και δείτε φωτογραφίες:

Η σκέψη; Να ζήσουμε μια ημέρα ως εικονικοί «φοιτητές/τριες» του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών/τριών του Τομέα Δομικών δήλωνε ότι είναι ο κλάδος που τους κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον.

Μέσα από αυτή τη δράση είχαμε ως στόχο να δώσουμε στα «δομικάκια» μας – όπως τα αποκαλούμε – το κίνητρο να ζήσουν έστω και για λίγο την εμπειρία της φοίτησης σε ένα μεγάλο πανεπιστημιακό ίδρυμα. Να τους δώσουμε το έναυσμα να θέσουν νέους στόχους και να οραματιστούν το μέλλον τους με αισιοδοξία, κάτι που ύστερα από δύο χρόνια καραντίνας και ηλεκτρονικής και εξ αποστάσεως διδασκαλίας φαίνεται να είχαν χάσει.

Ναι αλλά με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο; Ίσως αν παίρναμε έγκριση από το Πολυτεχνείο Κρήτης να πραγματοποιήσουμε εκεί μια διδακτική – βιωματική επίσκεψη, να ξεκινήσουμε από το πρωί ως φοιτητές/τριες, να καθίσουμε στα πανεπιστημιακά έδρανα, να επισκεφτούμε εργαστήρια, να παρακολουθήσουμε διαλέξεις, να διατυπώσουμε ερωτήματα και να λύσουμε σχετικές απορίες…

Ίσως κάτι τέτοιο να μην ήταν τίποτα… Ίσως όμως να ήταν και κάτι… Και όντως ήταν!

Η Πρυτανεία αποδέχτηκε το αίτημα μας και οφείλουμε να την ευχαριστήσουμε για αυτό.

Η κ. Βαλίνα Γεροπάντα, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής, αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Μας υποδέχτηκε την Παρασκευή 13 Μαίου 2022 με χαμόγελο και θετική διάθεση, άκουσε τις απορίες και τους προβληματισμούς των παιδιών και συζήτησε μαζί τους με τρόπο φιλικό και ιδιαίτερα προσιτό.

Μας ξενάγησε στα Εργαστήρια και μας περιέγραψε τα θεωρητικά μαθήματα του Τμήματος δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να νιώσουν πραγματικά ως «φοιτητές» έστω και για λίγο…

Οι μαθητές/τριες μας έφυγαν ενθουσιασμένοι γεμάτοι νέες εμπειρίες, θετικά συναισθήματα και όραμα για το μέλλον.

Ο στόχος επετεύχθη!

"google ad"

Νιώθουμε, λοιπόν, την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά για την συνδρομή τους στο παραπάνω εγχείρημα όλους τους Καθηγητές/τριες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τους φοιτητές /τριες και ιδιαιτέρως τους κ. Ασλανίδη, κ. Μανδαλάκη, κ Τσάρα και φυσικά την κ. Γεροπάντα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...