21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πρώτη φυλάκιση για αρνήση μάσκας – 35χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, πρόκειται για «επαγγελματία» αρνητή μάσκας – Εχει υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα και άλλες τρεις φορές

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οδηγείται στη φυλακή αρνητής χρήσης μάσκας, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών.

Πρόκειται για 35χρονο οδηγό νταλίκας στις Σέρρες, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, έχει υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα και άλλες τρεις φορές.

«Πρόκειται για επαγγελματία αρνητή μάσκας, αφού υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα και άλλες τρεις φορές, προβάλλοντας διάφορους ιδεολογικούς λόγους. Το δικαστήριο αποφάσισε να τον στείλει στη φυλακή, προφανώς επειδή έκρινε ότι δε συμμορφώνεται, με αποτέλεσμα να το ξανακάνει. Ισως και να εκνεύρισε το δικαστήριο η στάση του, αφού φέρεται να φέρθηκε προκλητικά. Προσωπικά δεν ήμουν παρών στη δίκη και το έμαθα από συνάδελφο που ήταν παρών», λέει στο ethnos.gr ο κ. Καρίπογλου.

Ο 35χρονος καταδικάστηκε με τη αυτόφωρη διαδικασία σε 60 ημέρες φυλάκισης, αλλά τελικά με ειδική αιτιολογία η ποινή φυλάκισής του μειώθηκε τις 40 ημέρες και οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας. Σύμφωνα με τον κ. Καρίπογλου, θα μπορεί να βγει από το σωφρονιστικό κατάστημα, μόλις εκτίσει τα 2/3 της ποινής του

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...