18.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρατσιστικές δηλώσεις Ουκρανού αξιωματούχου στο BBC

Ημερομηνία:

Δηλώσεις που προβλημάτισαν έκανε στο BBC ο πρώην αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας, David Sakvarelidze.

«Είμαι συναισθηματικά πολύ φορτισμένος, γιατί βλέπω –στην Ουκρανία- ευρωπαίους ανθρώπους με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια, να σκοτώνονται καθημερινά από τους πυραύλους, τα ελικόπτερα και τις ρουκέτες του Πούτιν», δήλωσε ο David Sakvarelidze.

Ο παρουσιαστής του BBC μάλιστα απάντησε: «Καταλαβαίνω και φυσικά σέβομαι το συναίσθημα».

Ο David Sakvarelidze απομακρύνθηκε από τη θέση του λόγω διαφθοράς, επί Γιανουκόβιτς και πριν την εκλογή του Βολοντίμιρ Ζελενσκι, ενώ φέρεται να είναι πάλι ένας από τους υποψηφίους για τη θέση τη Γενική Εισαγγελία της χώρας.

Το βίντεο ανέβασε στο Twitter, η Βρετανίδα βουλεύτρια, Claudia Webbe, γράφοντας, ειρωνικά, «εδώ είμαστε».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ