17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Πώς η απόφαση του Δ.Σ. του Νοσοκομειου Καλαμάτας για εγκατάσταση συγκροτήματος παραγωγής οξυγόνου και ο Πολάκης έριξαν την τιμή του από το 1 ευρώ στο 0,16 ευρώ το κυβικό

Ημερομηνία:

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας ανέρτησε μία ιστορία με ενδιαφέρον για το πώς κατορθώνοντας να περιορίσει το κόστος για την αγορά οξυγόνου από το νοσοκομείου του μετά από την απόφαση που πάρθηκε για εγκατάσταση συγκροτήματος αυτο-παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως και μετά και το ενδιαφέρον που επέδειξε ο Χανιώτης αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και την δημιουργία μονάδων και σε άλλα νοσοκομεία, περιόρισε τα κόστη και κατέβασε και την τιμή που πωλούσαν οι εταιρείας από το 1 ευρώ ανα κυβικό στο 0,16 ευρώ.

Διαβάστε τι λέει ο κ. Μπέζος:

“ΤΟ 2015 ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΜΕ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ!!!

Διαβάστε αγαπητοί μου φίλοι μια ωραία ιστορία, αξίζει:

Το 2014 αποφασίζουμε ως Δ.Σ του Νοσοκομείου Καλαμάτας να προχωρήσουμε σε μία τολμηρή κίνηση για εκείνη τη χρονική στιγμή στα υγειονομικά πράγματα της Χώρας. Ειδικότερα μαζί με τους συνεργάτες της Τ.Υ προχωράμε στην εγκατάσταση του 1ου συγκροτήματος αυτο-παραγωγής οξυγόνου ιατρικής χρήσεως σε Δημόσιο Νοσοκομείο και το Γενάρη του 2015 τίθεται σε λειτουργία. Τότε το κυβικό το υγρό οξυγόνο το προμηθευόμαστε περίπου στο 1€ και χρειαζόμαστε περί τις 350.000€ ετησίως. Τα δε Νοσοκομεία στη Νησιώτικη Ελλάδα αγόραζαν το κυβικό μαζί με τα ναύλα περί τα 2€. Συνολικά το κόστος για όλα τα Νοσοκομεία έφτανε σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια.

Το νέο σιγά-σιγά κυκλοφορεί σ’ όλη την Ελλάδα και κυρίως το μαθαίνει και ενδιαφέρεται να μάθει πολλά γι’ αυτό ο Αν. Υπουργός Π. Πολάκης, έως ότου το Μαιο του 2016 επισκέπτεται το Νοσοκομείο μας και επιτόπου παρατηρεί τη διαδικασία της αυτοπαραγωγής. Δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας και θυμάμαι χαρακτηριστικά την εξής κουβέντα του: σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η τιμή του υγρού οξυγόνου θα πέσει σημαντικά.

Λίγο διάστημα μετά βλέπουμε να υπογράφει διαρκώς υπουργικές αποφάσεις σκοπιμότητας και χρηματοδότησης για αντίστοιχα έργα σ’ άλλα Νοσοκομεία, ενώ από την άλλη η τιμή που πωλείται το κυβικό ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Σήμερα λειτουργούν τέτοια έργα σ’ αρκετά νοσοκομεία ιδίως σ’ νησιά που υπάγονται στη 2η ΥΠΕ.

Τώρα θα μου πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά. Γιατί σήμερα έμαθα το πιο ωραίο νέο σχετικά μ’ αυτό το θέμα και ένοιωσα μεγάλη ικανοποίηση.

Έμαθα λοιπόν ότι το Νοσοκομείο Βόλου προμηθεύεται το υγρό οξυγόνο το κυβικό 0.16€. Εκεί λοιπόν έχουν οδηγηθεί τα πράγματα.

ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ, ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!!

ΌΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝΕ!!!!”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ