15.8 C
Chania
Sunday, December 7, 2025

Π. Κουρουμπλής στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου: «Τεχνητή η έλλειψη φαρμάκων»

Ημερομηνία:

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε σήμερα στις 10 π.μ. τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, στον οποίον κατέθεσε αναφορά με βάση την προχθεσινή ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας για την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Ο Π. Κουρουμπλής δήλωσε:

Οι πολυεθνικές του φαρμάκου λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Φοροαποφεύγουν προκλητικά (το 2010, ενώ είχαν σχεδόν 4 δισ. τζίρο, παρουσίασαν ζημίες) και νοθεύουν τον υγιή ανταγωνισμό, αφού με διάφορους τρόπους επιβάλλουν τη μη εισαγωγή παράλληλου φαρμάκου.

Το ελληνικό κράτος, από την άλλη, ενώ περικόπτει κοινωνικές δαπάνες όπως το αφορολόγητο τέκνων, ανέχεται τη σκανδαλώδη ισχύ φοροαπαλλαγών υπέρ των πολυεθνικών, όπως το αφορολόγητο προώθησης προϊόντων, που συντηρεί τον εκμαυλισμό της παθητικής συνταγογράφησης. Την ίδια στιγμή οι πολυεθνικές, μη ανταποκρινόμενες στην υποχρέωσή τους, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση με αριθμό ΦΕΚ 2719 Β΄/8-10-2012, να παρέχουν δίμηνη πίστωση σε φαρμακαποθήκες, συνεταιρισμούς φαρμακείων και φαρμακεία, προκαλούν τεχνητές ελλείψεις στην αγορά, με συνέπεια την έκθεση σε κίνδυνο ζωής, που διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 306 και 307 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Π. Κουρουμπλής ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής, την τήρηση των νόμων και των κανόνων του ελληνικού κράτους και τη δίωξη όσων κερδοσκοπούν, ιδιαίτερα εις βάρος των αδύναμων συμπολιτών μας.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολύνεκρo ναυάγιο Ιεράπετρας: «Επιστρατεύτηκε» φορτηγό-ψυγείο για τα 17 πτώματα των μεταναστών

Ένα φορτηγό-ψυγείο επιστρατεύτηκε τελικά, όπως είχαμε γράψει από χθες, για...

Π. Πολάκης: «Υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η...

Χανιά: Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, λίγο πριν τον αποκλεισμό του Αεροδρομίου | Φωτός+Βίντεο

Σε τροχιά κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους εισέρχονται οι αγροτοκτηνοτρόφοι...

Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs

H πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Aνάπτυξης και Ανασυγκρότησης (ΕBRD), χτυπάει...