20.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν παραιτούνται από το δίκαιο αγώνα

Ημερομηνία:

Η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης αποφασίζουν και διατάζουν να μείνουν απλήρωτοι όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και ειδικότητα Διοικητικού (Δ.Ε.).

Η φασιστική τακτική της «συλλογικής ευθύνης» θυμίζει άλλες εποχές και  αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προωθεί η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση με σκοπό να σπάσει το μέτωπο του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Η εφαρμογή των εντολών των δανειστών-κατακτητών φαίνεται πώς για την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση είναι υπεράνω του Ελληνικού Συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Προέχει για τους εγχώριους υποτελείς της τρόικας η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Απειλούν, τρομοκρατούν και με αυταρχικό τρόπο προσπαθούν να διαλύσουν ότι απέμεινε όρθιο στην Ελληνική κοινωνία. Θέλουν πάση θυσία να λάβουν τις λίστες των υπαλλήλων που εμπίπτουν στο Νόμο της διαθεσιμότητας για να κάνουν μέσα στο 2012 τις πρώτες απολύσεις και να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο από το νέο έτος.

Αφού δεν το έχουν καταφέρει ένα μήνα τώρα λόγω του αρραγούς μετώπου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στο μέτρο και αφού η ενιαία αρχή πληρωμών δεν δέχθηκε να διακόψει την μισθοδοσία στο σύνολο των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου με ειδικότητα Διοικητικού (Δ.Ε.), καταφεύγουν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Χρησιμοποιούν ως «Δούρειο Ίππο» και ορισμένους καλοθελητές αιρετούς.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν παραιτούνται από το δίκαιο αγώνα που έχουν ξεκινήσει. Δεν θα επιτρέψουν να πεταχτούν στο δρόμο συνάδελφοί τους, γιατί γνωρίζουν πώς έρχεται η σειρά τους. Θα παλέψουν μέχρι η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων. Θα παλέψουν με στόχο να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία, κόντρα στην πολιτική που θέλει υπόδουλους τους Έλληνες. Γι΄ αυτό η μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 στη 1.00 το μεσημέρι στην Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα είναι επιβεβλημένη για να στείλουμε τη δική μας απάντηση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...