19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Π. Πολάκης για εργασιακό νομοσχέδιο: “Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα σας περάσει και δεν θα εφαρμοστεί”

Ημερομηνία:

Στην ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στα εργασιακά,  ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης πέρα των εργασιακών, αναφέρθηκε στο θέμα των εμβολιασμων αλλά και σε άλλα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως το θέμα που προέκυψε με την ονομασία της ομάδας ποδοσφαίρου της Β. Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην ορθή διαμαρτυρία του κ. Δένδια τονίζοντας, όμως, ότι ο κ. Δένδιας θα πρέπει να επιπλήξει παράλληλα και τον αρχι-μακεδονομάχο Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς σε έγγραφα του υπουργείου του που αφορούσαν στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας interreg (τα οποία κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής), η γειτονική χώρα αναγραφόταν ως «Μακεδονία», χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο επίμαχο νομοσχέδιο, ο Π. Πολάκης δήλωσε χαρακτηριστικά:

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι με αυτό το νομοσχέδιο μας γυρνάτε στην εποχή του Σικάγο της απλήρωτης εργασίας, της κατάργησης του οκταώρου, καταπνίγοντας κάθε αντίδραση και απελευθερώνοντας τις απολύσεις αναρωτήθηκε ο Π. Πολάκης εκτιμώντας ότι με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, ο κάθε εργαζόμενος χάνει 150 ευρώ το μήνα.

Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι την ίδια στιγμή που στην μητρόπολη του καπιταλισμού ο κ. Μπάιντεν καταλαβαίνοντας ότι υπάρχει όριο στην υποτίμηση της εργασίας, γιατί αυτή πυροδοτεί το σπιράλ της κρίσης μέσα από τη μείωση της ζήτησης και προχωράει σε διπλασιασμό του ωρομισθίου, εσείς εμφανίζεστε ως μετεξεταστέοι μαθητές της παρωχημένης σχολής του Σικάγου θέλοντας να νομοθετήσετε την επιστροφή στην οπισθοδρόμηση που έσπειρε την κοινωνική καταστροφή και την κοινωνική λεηλασία μέσα από τα προγράμματα του ΔΝΤ στη μισή υφήλιο.

Οδηγείται την ελληνική κοινωνία, τόνισε ο Π. Πολάκης, όχι στο κοινωνικό συμβόλαιο της προηγούμενης καπιταλιστικής περιόδου, της κοινωνίας των 2/3, όπου το 1/3 ζει στην πείνα και 2/3 να περνάνε από πολύ καλά ως οριακά αλλά στην κοινωνία των 8 ή 9/10 με τους 8 ως 9 στους 10 να επιβιώνουν οριακά.

«Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα σας περάσει και δεν θα εφαρμοστεί» κατέληξε ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...