25.8 C
Chania
Sunday, September 8, 2024

Π. Σκουρλέτης: Θα υπάρξει χρονική «κόκκινη γραμμή» για τα 751 ευρώ

Ημερομηνία:

Επίσης, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τον προσεχή Μάρτιο θα υπάρχουν διατάξεις που θα αφορούν τις ομαδικές απολύσεις, την απελευθέρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων κ.ά.

Τη δέσμευση ότι το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί για το νέο εργασιακό τον προσεχή Μάρτιο θα περιέχει καταληκτική ημερομηνία στην οποία θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας σήμερα σε ειδική ημερίδα το Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Από εκεί και έπειτα δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης, ο ακριβής τρόπος με τον οποίο θα γίνει αυτή η επαναφορά θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους (δηλαδή αν θα γίνει σε 2 ή 3 δόσεις).  Ο ίδιος ανέφερε όμως πως στο νομοσχέδιο θα υπάρχει μια κόκκινη γραμμή ως προς τον χρόνο που θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ.

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχουν διατάξεις που θα αφορούν τις ομαδικές απολύσεις, την απελευθέρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων κ.α.  Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι είναι θετικό σημάδι ότι και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδος αναγνωρίζουν ότι πρέπει να τεθεί το θέμα του κατώτατου μισθού στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι υπάρχει μέριμνα της κυβέρνησης να μην υπάρξουν προβλήματα στην χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων τον Μάρτιο.

left.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ: Εξαγγελία 45 μέτρων και επίκληση στην σταθερότητα

Με έμφαση στις 1.000 ημέρες που έχει ακόμα διάρκεια...

Η κίνηση του πατέρα Κασσελάκη στην ΚΕ που ξεσήκωσε το Twitter

Κύμα σχολιασμού στα social media επέφερε η παρουσία του πατέρα...

Τέμπη: Νέα «πυρά» της Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη

Η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023...

Χανιά: Οι διάλογοι σοκ του ιερέα με την σύζυγό του μπροστά σε Μητροπολίτη

Δεν σταματούν να έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για...