25.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ρέθυμνο: “Βραχνάς” στις επιχειρήσεις η ρευστότητα: Αίσθηση προκαλεί έρευνα του ΕΒΕ

Ημερομηνία:

Η έλλειψη ρευστότητας ήταν και παραμένει το μεγάλο πρόβλημα των επιχειρήσεων και στο Ρέθυμνο, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα της πρόσφατης έρευνας που διενήργησε το εμπορικό επιμελητήριο του νομού σε δείγμα 475 επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα υψηλά είναι και τα ποσοστά που δείχνουν αδυναμία αύξησης των θέσεων εργασίας, την ίδια στιγμή που ορατός εξακολουθεί να παραμένει και ο κίνδυνος των απολύσεων. Πάντως, σκοπός της έρευνας που διενεργήθηκε το τρίμηνο Αύγουστου – Οκτωβρίου, ήταν η αποτύπωση της τρέχουσας κατάστασης της Ρεθυμνιώτικης επιχειρηματικότητας.

Τον δικό τους “Γολγοθά” σε περιόδους βαθιάς ύφεσης, αναβαίνουν καθημερινά και στο Ρέθυμνο χιλιάδες επιχειρηματίες που προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανοί μέσα στην οικονομική λαίλαπα.

Σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας, που διενήργησε το εμπορικό επιμελητήριο στη διάρκεια του τριμήνου

Αυγούστου – Οκτωβρίου, προκύπτει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι η έλλειψη ρευστότητας και ακολουθεί η αδυναμία αύξησης των θέσεων εργασίας, την ίδια στιγμή που ορατός εξακολουθεί να παραμένει και ο κίνδυνος των απολύσεων.

Ο Αντώνης Καρυστιανός που είναι ένας από τους παλαιότερους επιχειρηματίες του Ρεθύμνου στο χώρο των βιβλιοπωλείων, μας καταθέτει τη δική του άποψη, υποστηρίζοντας πως πολλοί από τους συναδέλφους του αδυνατούν πλέον ν’ ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα με πόνο καρδιάς -όπως λέει- να αναγκάζονται να προχωρήσουν σε απολύσεις.

Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό των ντόπιων επιχειρηματιών υποστηρίζουν πως η κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της κρίσης κινείται προς λάθος κατεύθυνση, ενώ αν και πολλοί ανησυχούν για τις επιπτώσεις από την ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ, δεν λείπουν και εκείνοι που προσβλέπουν σε σημαντικά μακροπρόθεσμα οφέλη από τη βελτίωση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.

Στην έρευνα που έγινε με επιτόπιες συνεντεύξεις, συμμετείχαν 475 επιχειρήσεις από τις 500 που επιλέχθηκαν από όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας του νομού Ρεθύμνου και μάλιστα υπήρξαν και γεωγραφικά κριτήρια, καθώς συμμετείχαν επιχειρήσεις από τον οικιστικό ιστό της πόλης του Ρεθύμνου (219), από τις περιαστικές περιοχές (44) και από την ενδοχώρα (212). Εξάλλου, από τις 212 επιχειρήσεις της ενδοχώρας, περίπου οι μισές, δηλαδή οι 106, δραστηριοποιούνται σε περιοχές αμιγώς τουριστικές, όπως το Μπαλί, το Πάνορμο, η Αγία Γαλήνη, ο Πλακιάς.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Την ώρα των βασανιστηρίων φορούσε χειροπέδες, λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Εν μέσω αντιδράσεων για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου...

Νεκρός βρέθηκε ο 60χρονος Γερμανός που αγνοούνταν στη Σούγια

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 60χρονου Γερμανού...

Σήμερα η ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ ο...