20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ρέθυμνο: Με το αίτημα της καθαίρεσης παραπέμπεται ο ιερέας του youtube – Συγκαλείται Επισκοπικό Δικαστήριο

Ημερομηνία:

Δε γλιτώνει μετά και την νέα επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης για τη γονυκλισία στον τάφο του Καζαντζάκη, το Επισκοπικό Δικαστήριο, ο παπάς που κηρύττει τον λόγο του με βίντεο στο youtube των κεφαλών της Εκκλησίας της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Πρόδρομος έχει κινήσει τις διαδικασίες για τη σύγκληση Επισκοπικού Δικαστηρίου για τον συγκεκριμένο ιερά που δηλώνει αποτειχιστής και δε μνημονεύει Επίσκοπο και Αρχιεπίσκοπο ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται σε βάρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μια υπόθεση αφορά τον ιερέα Ε.Σ της ενορίας Παναγίας Ελευθερώτριας.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι είχε προσφύγει στην Αστυνομία και είχε στείλει εξώδικο στον Μητροπολίτη να μην παραστεί στο πανηγύρι του ναού.

Κατά πληροφορίες, εξ αιτίας της αμετανόητης στάσης του εν λόγω κληρικού αποφασίστηκε η εις βάρος του ποινή αργίας ενός μήνα, διάστημα κατά το οποίο θα στερείται του δικαιώματος της ιερατικής του ιδιότητας, απόφαση που θα του γνωστοποιηθεί εγγράφως. Μάλιστα η παραπομπή γίνεται με το ερώτημα της καθαίρεσης και έχει ήδη συσταθεί η προβλεπόμενη από την Εκκλησία Ανακριτική Επιτροπή στην οικεία Μητρόπολη (Επισκοπικό Δικαστήριο), η οποία θα εξετάσει το θέμα και θα γνωμοδοτήσει αν χρήζει καθαιρέσεως ο κληρικός, λαμβάνοντας υπόψη την συμπεριφορά και όλα τα αντίθετα προς την Εκκλησία παραπτώματά του.

Στη συνέχεια θα παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο της οποίας τα μέλη (Μητροπολίτες) θα λάβουν τελεσίδικη απόφαση.

neakriti.gr 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...