18.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Ρέθυμνο: Στον εισαγγελέα οι «4» για τη φωτιά στο Μέρωνα Αμαρίου

Ημερομηνία:

Ενώπιον της δικαιοσύνης οδηγήθηκαν σήμερα ο 65χρονος πατέρας και οι τρεις γιοι του από το Αμάρι Ρεθύμνου, στους οποίους αποδίδεται η ευθύνη για την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο χωριό Μέρωνας και η οποία κατέκαψε 25 συνολικά στρέμματα γης. Στους τέσσερεις άνδρες ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για απειλή και εμπρησμό από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση.
Αναλυτικότερα, με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκαν το μεσημέρι ενώπιον της δικαιοσύνης τέσσερα άτομα από το Ρέθυμνο και συγκεκριμένα από το Αμάρι, καθώς φέρεται να ευθύνονται για την φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο χωριό Μέρωνας.

Πρόκειται για έναν 65χρονο πατέρα και τους τρεις γιούς του ηλικίας, 34, 35 και 36 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθηκαν από το κλιμάκιο αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού Κρήτης, έπειτα από καταγγελίες που υπήρξαν για την πρόκληση της φωτιάς.

Θυμίζουμε ότι η φωτιά ξέσπασε σε περιοχή μεταξύ του Μέρωνα και της Αγίας Φωτεινής και στο πέρασμά της πρόλαβε και κατέκαψε 25 συνολικά στρέμματα γης, 20 από τα οποία ήταν χορτολιβαδική έκταση και τα υπόλοιπα 5 δασική, ενώ η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς.

Ο διοικητής της υπηρεσίας από την πλευρά του εφιστά την προσοχή των πολιτών καλώντας τον οποιονδήποτε αντιληφθεί μια πυρκαγιά στην ύπαιθρο, να καλέσει άμεσα τις πυροσβεστικές αρχές.

Επιπλέον, ο Δημοσθένης Μπουντουράκης μιλά για την αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών που ευνοούν την εκδήλωση πυρκαγιών και τονίζει προς πάσα κατεύθυνση πως στόχος της υπηρεσίας του είναι να εξιχνιάζονται όλες οι υποθέσεις πρόκλησης πυρκαγιών. Τέλος, όπως ο ίδιος σχολιάζει με βάση τα στατιστικά στοιχεία, μέχρι στιγμής οι πυρκαγιές στο Ρέθυμνο έχουν μειωθεί σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα προηγούμενων ετών.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr         

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...